Els testimonis de La Marató dedicada a les malalties minoritàries

La fundació La Marató de TV3, reconeguda als Premis Sant Jordi 2020 de l'Institut d'Estudis Catalans

La periodista Xantal Llavina rep el Premi Creu Casas de l'Institut d'Estudis Catalans. Dones per canviar el món

L'IEC ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. Entre ells, el Premi Prat de la Riba, per a la Fundació La Marató de TV3, i el Premi Creu Casas. Dones per canviar el món, per a Xantal Llavina.

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, corresponents al LXXXIX Cartell de premis i de borses d'estudi, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes.

La situació d'alerta per la Covid-19 ha obligat a suspendre l'acte de lliurament dels premi. En total, enguany s'han lliurat més de mig centenar de guardons, per un import que supera els 172.000 euros.

La Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb el Premi Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, en reconeixement pel seu impuls de la recerca biomèdica i la sensibilització i promoció dels valors humans de la solidaritat a Catalunya.

La vicepresidenta de la CCMA i del patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha expressat el seu agraïment, en nom de totes les persones que fa possible aquest gran projecte solidari: "Ens honora i ens emociona veure reconeguda d'aquesta manera la tasca que du a terme durant tot l'any la Fundació La Marató en la sensibilització social, l'impuls de la recerca biomèdica i la promoció de la solidaritat a Catalunya. Aquest és també un premi a la confiança, l'esforç i l'emoció dels milers de persones que la fan possible des del 1992."

Llorach ha anunciat que "la dotació econòmica del premi anirà al projecte que aquest 2020 centra els esforços de La Marató i els de tota la societat: la Covid-19".

Per altra banda, la periodista Xantal Llavina al capdavant del programa "Revolució 4.0", de Catalunya Ràdio, se li ha concedit el Premi Creu Casas de l'Institut d'Estudis Catalans. Dones per canviar el món, en la modalitat A, per la tasca divulgadora que du a terme i la seva capacitat d'arribar a la societat en general i especialment al públic jove i les noies, transmetent exemples i un bon model de tecnologia entenedora i atractiva. Xantal Llavina ha manifestat que "és un honor rebre aquest Premi Sant Jordi 2020 Creu Casas, Dones per canviar el món. Respecto profundament aquesta institució i la feina que hi fa dins la Societat Catalana de Tecnologia. Realment m'apassiona des del periodisme poder analitzar i investigar el que ens espera com a societat digital i sobretot destacar també el paper de les dones. Sempre he volgut traslladar missatges de divulgació, d'emprenedoria, TIC, economia, tecnologia, futur i talent femení en els meus programes".

Els Premis Sant Jordi, instituïts el 1914, constitueixen la tradició més antiga de l'IEC i contribueixen a assolir la finalitat de l'Institut de promoure la recerca científica, l'alta cultura i la llengua catalana.

tv3.cat/marato

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

catradio.cat/revolucio

facebook.com/revolucio4

twitter.com/revolucio4

 

Anar al contingut