"Les Golfes" parlen de la fi de l'amor, a "Quan arribin els marcians".
"Les Golfes" parlen de la fi de l'amor, a "Quan arribin els marcians".
Dilluns, a les 23.50

La fi de l'amor i la cantant Koko-Jean Davis, a "Quan arribin els marcians"

Dilluns, a les 23.50, TV3 emetrà un altre capítol de "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Aquesta setmana es pregunta com estimem avui dia, si l'amor s'ha convertit en un bé de consum, si és possible enamorar-se en un món en què les aplicacions per lligar ens han convertit en consumidors. La cantant Koko-Jean Davis és la terrícola abduïda en aquest nou capítol marcià.

Reportatge: La fi de l'amor

En aquest planeta ja tot pot convertir-se en un bé de consum, en un producte d'un sol us, també l'amor. Mentre desapareixen les normes per aparellar-se, la tecnologia fa més evident que mai que hi ha moltíssima oferta per triar i, alhora, ens convenç que sempre ens mereixem una opció millor. Presos per aquesta insaciabilitat consumista, hi ha qui comença a témer que alguns ja no sàpiguen com enamorar-se.

"Quan arribin els marcians" se situa en l'amor contemporani amb un podcast especial de "Les Golfes", en què Júlia Bacardit i Anna Pazos comparteixen lectures com "No siento nada", de Liv Strömquist (Reservoir Books), i, precisament, "El fin del amor" de Tamara Tenenbaum (Seix Barral). Per la seva banda, Kristen Ghodsee, professora de la Universitat de Pennsilvània i autora de "Por qué las mujeres disfrutan más del sexo bajo el socialismo" (Capitán Swing), alerta del perill que el capitalisme influeixi en les relacions personals.

L'artista visual Nataly Prada comparteix el seu projecte "Match Gold", un documental creatiu sorgit a partir de crear-se nou perfils diferents al Tinder, una de les aplicacions per lligar més populars del mercat. A les antípodes de les apps, se situa l'assaig poètic de Pol Guasch, el premiat "La part del foc" (Viena Ed.), en què evoca l'amor, en un diàleg amb les idees del pensador francès Maurice Blanchot.

Amb tots plegats, el programa mira d'entendre com estimem ara mateix i si ho podrem continuar fent durant gaire temps més.

 

L'abducció: Koko-Jean Davis

Qui va ser cantant dels Excitements, Koko-Jean Davis, arriba amb les seves millors gales a la nau marciana. Ara, al capdavant de Koko-Jean & The Tonics i amb el disc "Shaken & Stirred" sota el braç, aquesta reina del soul posarà tot el ritme que cal als marcians per aixecar la moral. Serà després que la banda passi pel cicle Curtcircuit, un seguit de concerts que portaran el quartet a Barcelona, Tarragona i Lleida, els dies 10, 17 i 18 de desembre.

 

Cap de setmana a la Terra

A l'última part del programa, dirigit per Esther Rodríguez, els redactors i redactores terrícoles responsables d'aquesta missió marciana, Júlia Bertran, Jofre Font, Bego Garcia Pla, Roger Roca i Lluís Salgado, fan les seves recomanacions perquè els marcians passin un bon cap de setmana a la Terra.

Els suggeriments d'aquesta setmana són: el concert de Lluc Casares Septet, el 3 de desembre a la Nova Jazz Cava de Terrassa; el festival d'audiovisual per a joves Reteena, del 4 al 12 de desembre en diversos espais de Barcelona; l'exposició "MIAS. The making of making (architecture)", fins al 9 de gener al Disseny Hub, a Barcelona, i la pel·lícula "Sis dies corrents", dirigida per Neus Ballús.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en si mateix, un lloc des d'on tothom es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu. A TV3 hi arriba els dilluns pels volts de la mitjanit, i els dijous torna a treure el cap a la televisió, a les 22.15, al 33.

 

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut