La direcció de la CCMA assumirà personalment la sanció a la periodista de Catalunya Ràdio per aplicació de la llei mordassa

El vicepresident de la CCMA, Brauli Duart, ha proposat als membres del Consell de Govern i del Comitè de Direcció de la CCMA assumir de forma personal i voluntària l'import d'aquesta sanció, en una aportació col·lectiva que eviti que hagi de ser la treballadora qui assumeixi el cost de l'aplicació d'aquesta llei.

La CCMA manifesta el rebuig davant l'execució d'una sanció que suposa l'impediment dels professionals dels mitjans a exercir lliurement la professió. Per aquest motiu, malgrat la situació d'obligació de pagament, continuarà acompanyant legalment la treballadora afectada en els recursos que es puguin interposar, fins a l'última instància legal possible.

La periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer ha rebut la notificació d'obligació de pagar 701 euros en concepte de "Multas y Sanciones Gubernativas 2017D" per part de la Delegació del Govern d'Espanya a Madrid, com a conseqüència de l'aplicació de la Llei Orgànica 4/2015 de 30 de març, de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa, en l'exercici del a seva professió.

A Mercè Alcocer se l'acusa d'"infracció greu de desobediència a l'autoritat", per "desobediència a uns agents de l'autoritat" el dia 20 de febrer del 2016, just davant de la seu de l'Audiència Nacional a Madrid, mentre cobria una informació com a enviada especial en el seguiment del cas Pujol.

Davant la situació actual, i després d'haver fet costat a Mercè Alcocer durant tot aquest procés, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no pot, legalment, assumir el pagament d'aquesta sanció, pel seu caràcter específic de responsabilitat personal. Això no obstant, el vicepresident de la CCMA, Brauli Duart, ha proposat als membres del Consell de Govern i del Comitè de Direcció de la CCMA assumir de forma personal l'import d'aquesta sanció, en una aportació col·lectiva que eviti que hagi de ser la treballadora qui assumeixi el cost de l'aplicació d'aquesta llei, que vulnera els drets dels professionals dels mitjans de comunicació a l'exercici lliure de la professió, entesa com un bé imprescindible per a la salut de la democràcia.

Mercè Alcocer està especialitzada en informació judicial als Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, on treballa des del 1987. També ha estat durant 9 anys cap de Premsa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on va ser responsable de l'organització dels mitjans de comunicació en les dependències judicials. Actualment, Alcocer és la presidenta del Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio.

 

ccma.cat

Barcelona, 24 d'abril del 2018

 

Anar al contingut