Els Castellers de Vilafranca coronant el 3 de 10 amb folre i manilles per Sant Fèlix.
Els Castellers de Vilafranca coronant el 3 de 10 amb folre i manilles per Sant Fèlix.
Demà, a les 22.15

La diada de Sant Fèlix de Vilafranca, al 33 i Catalunya Ràdio

Divendres, 30 d'agost, a partir de 12.00, el programa "Castells a Catalunya Ràdio", amb Carles Cortés, transmetrà en directe la diada castellera de Sant Fèlix des de la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. L'equip del "3 rondes" també se sumarà a aquesta emissió i Catalunya Informació hi connectarà cada mitja hora i en el moment dels castells més destacats. El mateix divendres, a les 22.15, el 33 emetrà un programa resum de la Diada.

El 30 d'agost, Sant Fèlix, és la gran cita de la temporada castellera, la diada més esperada de l'any. El món casteller es troba a partir de les 12.15 a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, coneguda com "la més castellera", perquè fa dos segles que s'hi fan castells gairebé ininterrompudament. Per celebrar aquesta diada tradicional, Vilafranca reunirà les quatre colles punteres del país: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Des que va començar la temporada, totes quatre colles ja han provat castells de gamma extra, la Vella ha marcat el ritme amb el 4 de 9 amb folre i pilar, el 5 de 9 amb folre o el 2 de 9 amb folre i manilles. Els Verds de Vilafranca han estat, fins al moment, l'única colla que ha assolit un castell de 10, el 3 de 10 amb folre i manilles, que van carregar per la festa major de Vilanova. La Jove de Tarragona enguany té també al sac un parell de castells dels extres, el 5 de 9 amb folre i manilles i el 9 de 8. I la Joves vallenca, ha provat el pilar de 8 amb folre i manilles, però va quedar en intent desmuntat.

Entre els objectius que es proposaran les colles aquest diumenge hi ha el 3 de 10 amb folre i manilles, que podrien provar els Castellers de Vilafranca, la Jove de Tarragona i la Vella de Valls; el 2 de 8 sense folre, que tenen en cartera les dues colles vallenques; i el 4 de 9 sense folre, que també podrien portar a la plaça la Vella i els Verds.

La diada, en directe a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

El programa "Castells a Catalunya Ràdio", amb Carles Cortés, transmetrà divendres, 30 d'agost, a les 12.00, la diada castellera de Sant Fèlix, amb la presència dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Carles Cortés estarà acompanyat, en la transmissió, d'Albert Mercadé; els periodistes Josep Almirall i David Prats –l'equip de l'informatiu "3 rondes"–, i el micròfon autònom de Coia Ballesté, delegada de l'emissora a Tarragona.

El programa "3 rondes", de Catalunya Informació, de 21.00 a 22.00, seguirà l'activitat castellera d'aquest cap de setmana, amb la participació de Francesc Domènech, periodista casteller i director de NW-Revista de Reus.

Quim Rutllant, director del programa "Mans", s'encarregarà de contextualitzar aquesta diada en el marc de la cultura catalana, i Maria Romero es farà càrrec del seguiment a les xarxes socials.

Catalunya Informació hi connectarà cada mitja hora fins que acabi la diada, i quan les colles intentin els castells més destacats del programa.

La diada al 33

El resum de la diada, que començarà a les 21.55, el presentaran Pep Ribes, Quim Pons i Aina Mallol. A plaça, el seguiment el farà Biel Duran, que copsarà l'ambient i les opinions dels protagonistes.

tv3/obrint-placa
catradio3-rondes
catradio/castells-a-catalunya-radio

twitter.com/3rondes

Anar al contingut