AQUEST DIUMENGE, A LES 18.10

La diada castellera de Terrasa, a TV3 i Catalunya Ràdio

Aquest diumenge, 17 de novembre, a les 18.10, TV3 emetrà un resum dels millors moments de la diada castellera de Terrassa, l'última de les grans actuacions castelleres del calendari 2019. A Catalunya Informació, el programa "Castells a Catalunya Ràdio", amb Carles Cortés, hi connectarà en directe; "Mans", amb Quim Rutllan, contextualitzarà la diada dins el marc cultural català, i a Catalunya Informació el "3 rondes" seguirà l'activitat castellera de tot el cap de setmana.
CASTELLS TERRASSA
És el Pilar de 8 amb folre i manilles que van fer els Minyons a la Diada de Terrassa de l'any passat.

La plaça Vella de la capital vallesana acollirà la 41a diada castellera dels Minyons de Terrassa on, a banda de la colla amfitriona, hi seran els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat.

Els Minyons s'han marcat el gran repte de descarregar el castell de 10, concretament el 2 de 10 amb folre i manilles. Enguany només ho han aconseguit els Castellers de Vilafranca i la colla terrassenca no el carrega des de la diada del 2017 i no el completa des de novembre del 2016. Podran acompanyar aquest castell amb el 5 de 9 amb folre, que aquest any encara no han provat, el 2 de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Els Castellers de Sants volen repetir la seva millor actuació de l'any, fa uns dies per la Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès, així que repetiran els dos castells bàsics de 9, el 3, i 4 de 9 amb folre, i el 5 de 8.

Els Castellers de Sant Cugat, que participen per primera vegada en aquesta diada, portaran a plaça castells de 8 com han fet durant la temporada, amb el 3 i el 4 de 8 com a grans objectius.

La diada, en directe a Catalunya Ràdio

L'equip del programa "Castells a Catalunya Ràdio", amb Carles Cortés, transmetrà la diada en directe, a les 12.00. Carles Cortés estarà acompanyat, en la transmissió, d'Albert Mercadé, Josep Almirall i David Prats i el micròfon autònom de Coia Ballesté, delegada de l'emissora a Tarragona. Quim Rutllant, de l'espai "Mans" d'"El suplement", s'encarregarà de contextualitzar la diada en el marc de la cultura catalana, i Maria Romero es farà càrrec del seguiment a les xarxes socials.

A les 21.00, el programa "3 rondes", de Catalunya Informació, amb Josep Almirall i David Prats, seguirà l'activitat castellera d'aquest cap de setmana.

tv3.cat
tv3/obrint-placa
catradio3-rondes
catradio/castells-a-catalunya-radio
twitter.com/3rondes