La destrucció creativa, a "Economia en colors"

Diumenge 29, a les 22.35, TV3 emetrà el sisè capítol d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat pel periodista Tian Riba. El programa, que manté el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aquesta segona temporada aprofundeix en conceptes més concrets. En aquest capítol, es comentarà la destrucció creativa.
Xavier Sala i Martín i Tian Riba.

Xavier Sala i Martín i Tian Riba.

El món està en plena Quarta Revolució Industrial i es viu el temor que els robots acabin traient tots els llocs de treball. Serà així? El programa ho intentarà respondre en un magatzem d'Amazon. I a partir de l'evolució del transport, des dels cavalls, passant pel SEAT 600 i acabant amb el cotxe elèctric, farà un recorregut fins a la Costa Brava per entendre què ha passat en les anteriors revolucions industrials.

També Josep Colomer, l'històric propietari de l'Hotel Trias de Palamós, parlarà de la irrupció del turisme. I l'enginyer Josep Maria Ganyet i els emprenedors Xavier Verdaguer i David Andrés s'imaginaran les feines del futur.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest és un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les que en cap cas perdran el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura es manté com una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema es va desenvolupant a través d'un viatge per diferents escenaris, experiments i personatges, acompanyat de Tian Riba.

 

tv3.cat/economiaencolors

twitter.com/EconomiaColors