La desena setmana del judici, amb la declaració de més policies nacionals i guàrdies civils, a TV3 i Catalunya Ràdio

TV3 i Catalunya Ràdio fan una cobertura informativa especial amb motiu del judici del procés independentista català que es fa al Tribunal Suprem a Madrid. En la desena setmana, a partir de dilluns, 15 d'abril, les sessions es podran continuar seguint en directe pel 3/24, Catalunya Informació, TV3 i Catalunya Ràdio

Una setmana més, continuaran declarant membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Dilluns començarà el secretari dels atestats de la Guàrdia Civil vinculats a l'1-O entre setembre i novembre del 2017. També serà el torn d'agents de la Policia Nacional que van participar en l'operatiu policial de l'1-O a diferents escoles de Barcelona, com l'Institut Jaume Balmes, l'escola Mediterrània, l'Estel, l'Institut Joan Fuster, l'Escola Ramon Llull i l'Institut Pau Claris.

Dimarts començaran a declarar policies nacionals que van ser a l'operatiu policial de l'1-O a diferents escoles i instituts de les demarcacions de Tarragona i Girona. I dimecres serà el torn dels que van ser a diferents llocs de Lleida.

Durant tot el judici, TV3, Catalunya Ràdio, el canal 3/24, Catalunya Informació i el web 324.cat/judici oferiran una cobertura del judici amb una clara funció de servei públic.

Les sessions del judici es podran seguir íntegrament en directe pel 3/24 i pel web catradio.cat.

TV3 i Catalunya Ràdio estaran pendents de l'actualitat del judici, amb connexions diàries i una cobertura especial per als moments clau. A Catalunya Ràdio faran connexions per seguir l'actualitat i també estaran pendents de les declaracions dels testimonis del judici al matí, amb Mònica Terribas, i, a la tarda, en el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia. A Catalunya Informació, es podrà seguir el judici íntegrament amb Marta Romagosa.

Aquesta setmana, a TV3, el "TN migdia", "Els matins" i el "TN vespre" es faran des del plató, però amb connexions amb els corresponsals. El canal 3/24 seguirà el judici. El dia acabarà amb un recull d'allò que hagi donat de si el judici, al "Més 3/24", en el seu horari habitual.

Al 324.cat hi haurà un seguiment minut a minut del judici i s'emetrà el judici en directe a Twitter i a Facebook. També es farà difusió de tota la cobertura per YouTube.

Els dies que hi hagi judici, hi haurà sessions de matí i de tarda que generaran tota mena d'informacions. Totes les notícies es podran consultar a l'especial del judici del procés, però, per no perdre's res del que passa a dins i fora de la sala del Suprem, se n'oferirà un resum diari, que estarà disponible també via WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que s'enviaran al vespre. També, tota la informació a Telegram. Per subscriure's al servei, s'ha de tenir instal·lada l'aplicació de Telegram a l'"smartphone", i clicar a l'enllaç: 324.cat/judicitelegram.

Catalunya Ràdio ha generat un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura. Aquest servei nou inclou, cada dia, una selecció dels àudios més destacats de la jornada.

Per inscriure's al podcast, es pot fer gratuïtament a SpotifyiTunes i iVoox. També es pot accedir a l'RSS per poder-ne gestionar el contingut.

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per un usuari que no estigui gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu s'ofereix context amb la finalitat que tothom pugui interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment. Aquesta informació es troba en un interactiu web que es pot consultar en català, castellà i anglès, i que es diu "Les claus del judici", dins del 324.cat.

Enllaç en tots tres idiomes:

https://www.ccma.cat/324/claus-judici-proces/

https://www.ccma.cat/324/keys-catalan-independence-trial/

https://www.ccma.cat/324/claves-juicio-proces/

 

tv3.cat

catradio.cat

 

Anar al contingut