Dilluns, a les 22.05

La desaparició de la Manoli, a "Crims"

Dilluns, a les 22.05, TV3 estrena un nou capítol de "Crims", la sèrie true crime creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, amb Carles Porta al capdavant. L'estiu del 2004 desapareix una noia de 19 anys a Ponts, a la Noguera. Es diu Manuela Pulido, però tothom li diu Manoli.

El capítol de la setmana passada, "Isidre", va aconseguir un rècord històric de la sèrie, amb una quota del 25,6% i 600.000 espectadors. Ahir, "Crims" va sumar dos premis més en la 27a edició dels Zapping com a millor programa d'entreteniment i també per a Carles Porta com a millor presentador.

La seva família, quan denuncia la desaparició a la policia, assegura que mai abans havia marxat sense avisar. I el que més els preocupa és que la Manoli no s'ha endut roba ni diners. Estan segurs que li ha passat alguna cosa. Els investigadors, però, parlen amb gent de l'entorn de la Manoli i alguns testimonis comenten que feia temps que la noia volia marxar de Ponts. Diuen que se sentia molt criticada i que volia començar una nova vida lluny d'allí. Pot ser que la Manoli hagi marxat voluntàriament? 

Quan  reconstrueixen  els  seus  últims  moviments,  els  Mossos  d'Esquadra esbrinen que, la nit que va desaparèixer, la Manoli havia quedat amb Antoni González Porras, un home de 35 anys amb qui tenia una relació molt estreta. Al Porras, segons molta gent de Ponts, li agrada la nit, i més d'una vegada i de dues, begut, s'ha discutit a crits amb la Manoli. Quan els Mossos li pregunten per la nit de la desaparició, l'Antonio admet que va sopar amb la Manoli, però diu que la va deixar de matinada a casa seva i no la va veure més. Als investigadors, però, no els fa bona espina, perquè detecten moltes mentides sobre el que va fer l'endemà. Què amaga? Sap on és la Manoli? 

I després es recupera el cas Ca n'Amat 

El 25 de juliol de 2009, mentre tot Catalunya està pendent de com avança el foc a la zona d'Horta de Sant Joan, quatre persones desapareixen. Són dues parelles que conviuen en una mateixa casa, a la urbanització de Ca n'Amat d'Abrera, al Baix Llobregat. Ells, l'Hugo i l'Héctor, són germans. Als primers que troben a faltar són a l'Hugo i la Xianzhi, una parella molt activa que el cap de setmana sempre queden amb amics. Però el 25 de juliol no es presenten a cap de les seves cites. Passen els dies, amics i familiars es comencen a posar nerviosos quan la notícia arriba a la seva mare, que, immediatament, es trasllada a la urbanització i truca a la policia.  

A l'interior de la casa tot està normal i cap veí ha sentit o vist res, però no hi ha ni rastre dels germans ni de les seves parelles. Què ha passat dins d'aquella casa? 

La nova temporada 

Aquesta nova entrega de la sèrie consta de 8 capítols, amb 7 casos, com el de la noia de Portbou, el de la iaia Anita (amb doble capítol) o el cas de Sonia Rescalvo, la noia trans que va morir en rebre una brutal pallissa al parc de la Ciutadella, a Barcelona. Era l'any 1991 i es va considerar el primer crim transfòbic i un punt d'inflexió en la història criminal d'aquest país. 

El retorn de la sèrie "Crims" respon a l'excel·lent acollida del públic en totes les seves edicions. Les anteriors temporades van assolir un considerable èxit d'audiència i una mitjana de mig milió d'espectadors per capítol. 

"Crims" és una sèrie de true crime, dirigida pel periodista Carles Porta, que tracta casos reals que han passat a Catalunya.En anteriors temporades s'han explicat amb tota mena de detalls casos de molta actualitat, com el crim de la Guàrdia Urbana, i de molta repercussió social, com l'assassinat de la bibliotecària Helena Jubany o el primer capítol emès, el dels cèlebres assassins Brito i Picatoste. 

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè els van viure o bé perquè els van investigar.  

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada. La sèrie està produïda per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en col·laboració amb Goroka i True Crime Factory 

Anar al contingut