La CUP es queixa que una part del PDeCAT bloqueja sistemàticament totes les propostes pressupostàries dels cupaires i també denuncia la falta de voluntat d'ERC

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", i ha afegit que tenen més sintonia amb Carles Puigdemont que amb Oriol Junqueras.

La principal negociadora dels pressupostos de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant, ha  denunciat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, un bloqueig sistemàtic de part del PDeCAT a tot el que ve dels cupaires i la falta de voluntat d'ERC.

Reguant ha assegurat que només han tingut una reunió amb els departaments d'Economia i Presidència per negociar els comptes tot i que espera fer-ne una segona les pròximes hores.

Segons la diputada: "El que sí que hem vist ha estat un bloqueig, com a mínim, per una part del Partit Demòcrata, on sistemàticament s'han negat a algunes de les coses que nosaltres hem posat sobre la taula i no hem acabat de veure la petjada, o cert compromís, per part d'Esquerra Republicana."

La CUP va demanar ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'arremangui i s'assegui a negociar els pressupostos. Avui Reguant ha concretat que amb Puigdemont tenen una afinitat que no tenen amb el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras.

Eulàlia Reguant ha explicat que: "Amb Carles Puigdemont compartim que no estem aquí per salvar cap cadira, que llegim de la mateixa manera el moment excepcional, perquè és evident que ell ja ha dit que està aquí per això, i nosaltres també. I Junqueras no ha dit el mateix. Jo em crec que Junqueras és independentista i està aquí per construir la República. Ara bé, a més Puigdemont el que diu  és: 'jo, quan això s'acabi m'entorno a casa', com farem els diputats de la CUP. Perquè, a més, com diuen els estatuts, no ens podem tornar a presentar i no ho farem. Per tant, entenem que aquest punt és un fil que ens uneix."

La diputada cupaire no ha volgut parlar de cap línia vermella en la negociació pressupostària però ha dit que el principal cavall de batalla de la CUP serà aconseguir més recursos per professorat de l'educació pública. Des d'aquesta formació  insisteixen que la reforma fiscal és un dels pocs marges de maniobra que té el govern i diuen que es podria tocar almenys 1 dels 3 impostos que demanen apujar: IRPF, patrimoni i successions.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Eulàlia Reguant, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut