La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha comptat amb la tecnologia blockchain en les eleccions sindicals a Sant Joan Despí.

Dijous passat, 1 de desembre, es va celebrar de forma telemàtica la jornada electoral per escollir les persones que formaran part del Comitè d'Empresa del centre de treball de Sant Joan Despí de la CCMA, SA.

La CCMA, les meses electorals i les seccions sindicals participants en les eleccions, van acordar comptar amb la plataforma de vot telemàtic de l'empresa éKratos Digital Services, SL, amb tecnologia blockchain, que disposa d'un mecanisme de certificacions digitals que garanteixen la traçabilitat, la immutabilitat i la transparència de tot el procés electoral, així com el vot secret i la protecció de les dades de caràcter personal.

Aquesta modalitat de vot i tecnologia han facilitat als votants fer ús del seu dret de vot des de qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu connectat a internet, respectant l'anonimat, la immutabilitat del vot i oferint el màxim nivell de seguretat, transparència i traçabilitat, produint un augment de l'índex de participació.

Segons l'escrutini publicat, han votat 1.250 persones, que representa el 66,67 % del cens electoral. Amb el resultat de les votacions, el nou Comitè d'Empresa del centre de treball de Sant Joan Despí estarà format per 11 representants de CCOO, 4 de CTTVC, 4 de SPC i 4 de CGT.

Anar al contingut