La coproducció "La Xirgu", nominada a un Golden Nymph Award al Festival de Télévision de Montecarlo

"La Xirgu", la coproducció de TV3, dirigida per Sílvia Quer i amb guió de Margarita Melgar, opta a un Gold Nymph Award en el Festival de Télévision de Montecarlo en la categoria de Long Fiction Program. El lliurament de premis serà el 20 de juny en el Grimaldi Forum. El festival se celebra del 16 al 20 de juny.

Els Golden Nymph Awards són uns dels premis més prestigiosos de la televisió internacional, reconeixement dels millors programes i actors televisius. Al llarg del festival, que arriba a la 57a edició, un jurat internacional d'actors i professionals de la industria assisteixen als visionats dels programes en competició i fan la seva tria.

Les estatuetes del Golden Nymph són còpies de la nimfa Salmacis, l'original es pot veure en el museu Louvre de París i va ser creat per l'artista monegasc François-Joseph Bosio, escultor en cap de la cort de Lluís XVIII.

"La Xirgu", dirigida per Sílvia Quer, opta a aquest guardó en la categoria de Long Fiction Award i competeix amb produccions de la categoria de la sèrie nord-americana "11.22.63", basada en la novel·la de Stephen King o de l'anglesa "National Treasure".

"La Xirgu" està ambientada a l'any 1927 i recrea les dificultats que va tenir la companyia de Margarida Xirgu per poder estrenar l'obra "Mariana Pineda", en plena dictadura de Primo de Rivera. El film passa tot en un sol dia. L'autor de l'obra és un desconegut anomenat Federico García Lorca, que narra la lluita protagonitzada per Mariana Pineda, un dona real que al segle XIX va enfrontar-se a l'absolutisme espanyol. Protagonitzada per Laia Marull, Fran Perea, Luis Zahera, Pere Ponce, Pau Durà i Míriam Iscla, entre d'altres, la pel·lícula barreja fets reals amb d'altres de ficció. El rodatge va començar a Girona i es va completar a la ciutat natal de la Xirgu, Molins de Rei.

"La Xirgu" és una coproducció de TV3, Distinto Films, Zenit TV i Tito Clint Movies, amb la participació de Televisión de Galicia, Canal Sur Televisión, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments de Molins de Rei i de Girona, del Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei, del Teatre Municipal de Girona i de l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut