Nora Navas i Núria Prims a "La Vampira de Barcelona"
Nora Navas i Núria Prims a "La vampira de Barcelona"

La coproducció "La vampira de Barcelona" s'estrena a França

La coproducció de TV3 "La vampira de Barcelona", de Lluís Danés, s'estrena a França amb 41 còpies. Amb el títol de "Les mystères de Barcelone", es podrà veure a partir del 28 de setembre en 63 sales, en VO original subtitulada.

"La vampira de Barcelona" és un thriller d'època basat en fets reals que van passar a la ciutat comtal el 1912 que relata la fabricació d'un monstre amb el fi d'amagar els autèntics monstres. El rerefons és "el tràfic de nens i la seva desaparició, un conflictes com els que es veuen ara a Ucraïna o amb els refugiats de la nostra Mediterrània", explica el director. 

El mateix Danés ha pogut tornar a presentar la seva pel·lícula al públic francès en alguna de les sales on s'ha fet una preestrena. "Una altra gent, una altra mirada, tornar a fer les presentacions amb públic i premsa, i en un lloc on es parla un altre idioma i que igualment la facin seva. I això ho trobo meravellós", comenta Danés. 

És una segona vida per al primer llargmetratge de ficció dirigit per Lluís Danés, que va ser el gran triomfador dels XIII Premis Gaudí amb cinc reconeixements. A més d'endur-se el Gaudí a la millor pel·lícula, va obtenir els premis a millor direcció artística per a Lluís Danés; millor vestuari per a Mercè Paloma; millors efectes visuals per a Lluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonès, i millor maquillatge i perruqueria per a Laura Pérez i Xavi Valverde. 

També va recollir el Gran Premi del Públic de la 53a edició del Festival Internacional de Cinema de Sitges, i ha aconseguit el premi als millors efectes especials en el Grimmfest, el Manchester's International Festival of Fantastic Film. 

Formalment és una història de misteri i terror amb una posada en escena onírica i gòtica que acosta el món dels contes clàssics amb el Raval al centre. Aquesta estètica ha tingut una bona acollida entre el públic francès i hi ha qui l'ha comparada amb el món d'ombres de Tim Burton. 

"La vampira de Barcelona", una producció de Brutal Media i Filmax en coproducció amb TV3 compta amb la direcció de Lluís Danés i en el càsting destaquen Nora Navas, Roger Casamajor, Bruna Cusí, Núria Prims, Francesc Orella, Mario Gas i Sergi López.

Anar al contingut