Replantejar la teva vida i la teva relació als trenta a "Suro"
Replantejar la teva vida i la teva relació als trenta a "Suro"
Una coproducció de TV3

La coproducció de TV3 "Suro", millor òpera prima al Festival Internacional de Cine d'Almeria

"Suro", de Mikel Gurrea, ha estat guardonada amb el premi a millor òpera prima i Pol López ha aconseguit el premi Eduardo Fajardo al millor actor, en la XXI edició del Festival Internacional de Cine d'Almeria (FICAL) que s'ha celebrat del 18 al 27 de novembre. És una coproducció de TV3

La coproducció de TV3 "Suro", debut al llargmetratge de Mikel Gurrea, ha rebut el primer premi en la secció Certamen Òpera Prima i Pol López ha estat guardonat amb el premi Eduardo Fajardo al millor actor, al FICAL 2022 . Protagonitzat per Vicky Luengo ("Antidisturbios", "Chavalas") i Pol López ("El sustituto", "Vergüenza"), el film va ser guardonat també amb el Premi FIPRESCI de la critica a Sant Sebastià i va ser la pel·lícula inaugural en la 29a edició de L'Alternativa. Aquest divendres, 2 de desembre, "Suro" arribarà a les sales de cinema. 

El film pivota sobre la tensió entre el que és de dintre i el que ve de fora, entesa com la tensió entre locals i forans, però sobretot entesa com a conflicte entre el que pensem i el que finalment fem; entre el que projectem i el que materialitzem; en definitiva, entre el que som i el que deixem veure.

Signa el guió de "Suro" el mateix Mikel Gurrea, amb Francisco Kosterlitz com a coguionista.  La pel·lícula és una producció de les productores catalanes Lastor Media, Malmo Pictures, Nocturna Pictures i Irusoin  en coproducció amb TV3, amb la col·laboració de l'empresa basca Irusoin i el suport de l'ICEC, l'ICAA, EiTB i Media Creative Europe.

El Festival Internacional de Cinema d'Almeria (abans conegut com a Almeria en Corto) és un certamen cinematogràfic impulsat per la Diputació d'Almeria. La província d'Almeria és un dels millors i més reconeguts escenaris naturals per a produccions de cinema. N'és una prova els rodatges en localitzacions en aquesta localitat de clàssics del cinema com "Lawrence d'Aràbia", "Cleòpatra" o "El bo, el lleig i el dolent", o produccions més recents com "Indiana Jones i l'última croada" o "Èxode". 

Amb el pas dels anys, FICAL constitueix un dels principals reclams per situar Almeria al punt de mira de grans productores internacionals. 

Anar al contingut