"La vampira de Barcelona" ha estat la gran guanyadora d'aquesta edició dels Gaudí
"La vampira de Barcelona" ha estat la gran guanyadora d'aquesta edició dels Gaudí
Premis del cinema català

La coproducció de TV3 "La vampira de Barcelona", millor pel·lícula als XIII Premis Gaudí, amb catorze guardons per a set produccions amb participació de TV3

Set pel·lícules amb la participació de TV3 han obtingut catorze guardons en la tretzena edició dels Premis Gaudí, que es van lliurar ahir al vespre a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, en una gala reivindicativa marcada per la pandèmia, que es va poder seguir per TV3 i Catalunya Ràdio.

"La vampira de Barcelona" i "Las niñas", amb la participació de TV3, van guanyar els principals premis de l'Acadèmia del Cinema Català, en una nit en què també van rebre reconeixements "La mort de Guillem", "No mataràs", "L'ofrena", "Sentimental" i "Les dues nits d'ahir".

La coproducció de TV3 "La vampira de Barcelona", primer llargmetratge de ficció dirigit per Lluís Danés, va ser la triomfadora dels XIII Premis Gaudí amb cinc reconeixements. A més d'endur-se el Gaudí a la millor pel·lícula, va obtenir els reconeixements a millor direcció artística per a Lluís Danés, millor vestuari per a Mercè Paloma, millors efectes visuals per a Lluís Rivera, Aleix Torrecillas i Anna Aragonès, i millor maquillatge i perruqueria, per a Laura Pérez i Xavi Valverde.

La pel·lícula de Lluís Danés es va repartir els principals guardons amb "Las niñas", l'òpera prima de Pilar Palomero. Aquesta cinta, amb la participació de TV3, va guanyar els premis a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor direcció de fotografia per a Daniela Cajías i millor so per a Amanda Villavieja, Alejandra Molina i Fernando Novillo.

La coproducció de TV3 "La mort de Guillem", amb direcció de Carlos Marqués-Marcet, va guanyar el premi a millor pel·lícula per a televisió.

El llargmetratge de David Victori "No matarás", amb la participació de TV3, va rebre el reconeixement al millor actor protagonista, Mario Casas.

"L'ofrena", coproducció de TV3 dirigida per Ventura Durall, va obtenir la distinció a la millor actriu de repartiment, Verónica Echegui. Pel que fa al premi al millor actor de repartiment, va ser per a Alberto San Juan a la pel·lícula "Sentimental", de Cesc Gay, amb la participació de TV3.

El premi del públic va ser per a una altra producció amb la participació de TV3: "Les dues nits d'ahir", amb què van debutar a la direcció Pau Cruanyes i Gerard Vidal.

En la tretzena edició dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català, les quatre produccions que van competir en les categories de millor pel·lícula i de millor pel·lícula per a televisió totes tenien la participació de TV3.

La cerimònia dels XIII Premis Gaudí, en què l'actriu Carme Elias va rebre el Premi Gaudí d'Honor Miquel Porter 2021 i Isona Passola es va acomiadar com a directora de l'Acadèmia del Cinema Català, va estar marcada per les mesures de la pandèmia i per les reivindicacions dels premiats, en un moment crític per a la cultura i el cinema català.

 

tv3.cat/gaudi

catradio.cat/gaudi

Anar al contingut