La coproducció de TV3 "Incerta glòria" és la pel·lícula més nominada als Premis Gaudí

Aquest matí, l'Acadèmia del Cinema Català ha anunciat les nominacions als X Premis Gaudí, que s'entregaran el diumenge 28 de gener. Entre el total de 30 produccions candidates, n'hi ha 12 que són coproduïdes per TV3 o compten amb la seva participació. Destaquen la coproducció de TV3 "Incerta glòria" amb 16 nominacions, i "Estiu 1993", amb la participació de TV3 amb 14.

La coproducció de TV3 i Massa d'Or Produccions "Incerta glòria" surt com a una de les preferides en aquesta desena edició dels Premis Gaudí, que tenen l'objectiu de difondre i promocionar el sector cinematogràfic català. La pel·lícula dirigida per Agustí Villaronga compta amb 16 nominacions: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor protagonista femenina (Núria Prims), millor protagonista masculí (Marcel Borràs), millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària (Bruna Cusí), millor actor secundari (Oriol Pla), millor muntatge, millor música original, millor fotografia, millor vestuari, millor so, millors efectes visuals, i millor maquillatge i perruqueria.

La pel·lícula de Carla Simón "Estiu 1993", produïda per IniciaFilms, coproduïda per Avalon PC i amb la participació de TV3, opta a 14 guardons: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor protagonista femenina (Laia Artigas), millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària (Bruna Cusí), millor actor secundari (David Verdaguer) millor muntatge, millor música original, millor fotografia, millor vestuari, millor so, i millor maquillatge i perruqueria.

"Tierra firme", de Carlos Marques-Marcet, ha estat seleccionada en 11 categories diferents: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió, millor protagonista femenina (Oona Chaplin), millor protagonista masculí (David Verdaguer), millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària (Natalia Tena), millor fotografia, millor vestuari i millor so. És una producció de Lastor Media, en coproducció amb VennerFilm Productions i La Panda Productions, i amb la participació de TV3.

Per la seva banda, "La llamada", dirigida per Javier Ambrossi i Javier Calvo, i que compta amb la col·laboració de TV3, està nominada a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor actriu secundària (Anna Castillo) i millor música original.

"Brava", una coproducció de TV3, Setmàgic, Iberrota Films i TvOn, opta a millor pel·lícula, millor protagonista femenina (Laia Marull) i millor actor secundari (Emilio Gutiérrez Caba).

En la categoria de millor pel·lícula per a televisió hi ha quatre nominades, totes elles coproduccions de TV3. Les produccions seleccionades en aquesta secció són: "Amics per sempre", de Román Parrado, "La llum d'Elna", de Sílvia Quer, "Pau, la força d'un silenci", de Manuel Huerga, i "Res no tornarà a ser com abans", de Carol López.

Així mateix, entre les pel·lícules nominades al premi pels millors efectes visuals, n'hi ha dues que compten amb la participació de TV3: "Musa", de Jaume Balagueró, i "Projecte Llàtzer", de Mateo Gil.

Per últim, el documental "La Chana", escrit i dirigit per Lucija Stojevic, que compta amb la participació de TV3, està seleccionat en la categoria de millor pel·lícula documental.

tv3.cat 

Anar al contingut