Els guionistes Rafa Russo i Mireia Llinas recullen el premi
Els guionistes Rafa Russo i Mireia Llinas recullen el premi

La coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla", premi a la millor pel·lícula per a televisió, al Seoul International Drama Awards

"Frederica Montseny, la dona que parla", escrita per Rafa Russo i Mireia Llinàs i dirigida per Laura Mañá, ha guanyat el Premi Golden Bird en la Competició Internacional del prestigiós certamen de Corea del Sud, que aquest any arriba a la 16a edició. La cerimònia d'entrega de premis va tenir lloc ahir, a Seül.

La pel·lícula per a televisió explica la història de Frederica Montseny, la primera dona ministra a la història d'Europa, i vol reivindicar aquesta figura històrica no prou reconeguda per la seva condició de dona.

La coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla", que es va estrenar el 8 de març simultàniament a les televisions públiques de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears, ha rebut una distinció internacional important, el prestigiós Golden Bird Award en la categoria de pel·lícula per a televisió entre les 33 produccions nominades enguany als Seoul International Drama Awards. Els guionistes, Rafa Russo i Mireia Llinàs van recollir el premi en la gala que va tenir lloc ahir, dijous, al Sangam MBC Open Hall de Seül.

Produïda per Miriam Porté i dirigida per Laura Mañá, es tracta de la primera aproximació en forma de llargmetratge de ficció a un personatge clau de la història d'Espanya, la primera dona que va exercir de ministra en un govern europeu, el de la Segona República. Compta en el repartiment amb Màrcia Cisteró, que interpreta la líder anarquista, i amb Emilio Gutiérrez Caba, en el paper del president Largo Caballero, entre d'altres

"Frederica Montseny, la dona que parla" acumula diversos reconeixements, va estar nominada als premis Prix Europa, celebrats a Postdam, on premien les millors produccions audiovisuals europees de l'any. A nivell nacional, l'actor protagonista, Emilio Gutiérrez Caba, va rebre una nominació a Millor Actor als Premios Iris, els premis de la Academia de las Ciencias y las Artes de Televisión (AcademiaTV).

Sinopsi

Val la pena trair els propis ideals pel que sembla un bé major? En plena Guerra Civil espanyola, la influència de l'anarcosindicalisme porta Frederica Montseny al govern de la República, una de les dirigents més influents del moviment. Ella accepta a contracor perquè no creu en les formes de poder, però ho veu com l'única opció efectiva per evitar l'auge del feixisme i esdevé la primera dona ministra de l'estat Espanyol. Acabada la guerra, Montseny s'ha d'exiliar a França, on s'enfrontarà a un judici d'extradició que posarà a prova les seves fermes conviccions. Per guanyar-lo s'ha de mostrar com a àvida defensora de la República. Ella s'hi nega, ja que es penedeix de la seva decisió d'entrar al govern. Però si el perd, tornarà a l'Espanya franquista per ser executada.

"Frederica Montseny, la dona que parla" és una producció de Distinto Films, en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura, en coproducció amb Voramar Films, amb la participació d'À Punt Mèdia, la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, la participació d'IB3 Televisió de les Illes Balears, el suport de Creative Europe Media Programme of the European Union, la col·laboració del Ministerio de Igualdad - Instituto de las mujeres i la participació de CREA SGR.

 

 

tv3.cat/ficcio-i-cinema
Anar al contingut