"Família no nuclear"
"Família no nuclear"
DIMECRES, A LES 19.00

La coproducció de TV3 "Família no nuclear" es preestrena al CCCB

El documental "Família no nuclear" es preestrena al Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) dimecres, 13 de febrer, a les 19.00. A la presentació, hi assistirà el director, Joan López, l'equip de la pel·lícula i alguns dels testimonis de l'antiga comuna d'Ítaca, Villa Dorita, Can Masdeu i Rimaieta.

"Família no nuclear" és un viatge cronològic per diferents experiències de la vida comunitària urbana, sorgides a partir dels moviments dels anys 60 i 70, que posen en qüestió la família nuclear.

A través del relat coral de diferents personatges es descobriran de prop, en aquest documental, l'evolució i la transformació d'aquests assajos d'alternativa familiar a la ciutat de Barcelona des de la comuna Ítaca (1976) fins al dia d'avui.

En Javi i la Laia es retroben després de més de 30 anys; l'última vegada que havien estat junts encara eren nens. En Bru explica a la Laia anècdotes de quan era petita i vivien tots plegats en una torre molt gran a la falda de Collserola. La Laia només té alguns records de la infantesa i el que li havia explicat la mare abans de morir quan ella tenia 15 anys.

En Javi queda per dinar amb en Lluís, a qui ell considera un dels seus tres pares. La Dolors i en Ramon, al voltant de la setantena, són parella des de fa més de 40 anys, i tot i que no tenen fills només fa 5 anys que viuen realment ells dos sols.

Tots són part dels més de 20 adults i nens que van formar la comuna ÍTACA (1976-83) a Barcelona. Una de les iniciatives de vida comunitària que van sorgir després de la mort de Franco al nostre país com a alternativa a la família tradicional. Ells i altres exmembres d'Ítaca reviuran les seves vivències des de les seves diferents visions de nens i adults en aquells temps. Una casa en què tothom posava el sou en un fons comú i compartien la criança dels infants. Aquest grup heterogeni de professors, metges, periodistes i administratius anaven molt més enllà dels tòpics de les drogues i l'amor lliure associats a aquest tipus d'experiències.

L'entrada a la projecció de dimecres, 13 de febrer, a les 19.00, al Teatre del CCCB (c/ Montalegre, 5 de Barcelona) és lliure. "Família no nuclear" és una coproducció de TV·, Frame Zero i REDS, amb la col·laboració del CCCB.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut