Dilluns, a les 22.45

La Coma i la Pedra, un destí als peus de l'estació d'esquí del Port del Comte, a "El foraster"

Dilluns, a les 22.45, a TV3, un nou capítol d'"El foraster". En una època marcada per la pandèmia, Quim Masferrer ha tornat a voltar per Catalunya i, malgrat l'obligada distància social, ha pogut sentir la gent més a prop que mai.

La Coma i la Pedra, a la comarca del Solsonès, es troba als peus de l'estació d'esquí del Port del Comte, però en Quim comprovarà que el poble és molt més que un destí turístic.

A la Coma, la colla de la rerebotiga de la Dolors, esmorza i brinda de bon matí amb "espumoso", els nens de l'escola dinen cada dia de restaurant i, amb 90 anys, a la Genoveva li encanta posar-se al volant del seu cotxe, malgrat algunes experiències incòmodes que ha tingut amb la policia. Al Port del Comte, en Quim farà un trajecte vertiginós en la moto de neu de l'Albert, per anar a conèixer l'impressionant Forat de la Bòfia, i a peu de pistes hi trobarà en Jaume, un veterà monitor d'esquí que ha mirat de transmetre el secret de l'ofici al seu fill, sense gaire èxit. També, amb alguns dels veïns, compartirà un sopar de "singles" que malgrat el seu nom, no resultarà ben bé com s'esperava. I al petit nucli de La Pedra hi coneixerà la Lluïsa, que manté viva una certa rivalitat amb els veïns de La Coma, i a Mossèn Ricard, probablement un dels capellans amb més parròquies i més despistat de Catalunya.

I després, recupera el pas d'"El foraster" per Perafita

El nom de Perafita, a la comarca d'Osona, va associat a les que probablement són les coques més famoses de Catalunya, i en Quim hi arriba disposat a descobrir si la gent d'aquest poble comparteix la dolçor del seu producte estrella.

De bones a primeres en Quim toparà amb en Ramon, un home que sembla entestat a fotografiar-ho tot i que resultarà ser l'alcalde del poble. Tot seguit coneixerà en Quico, posseïdor d'una impressionant veu de tenor, i xerrarà -o més aviat escoltarà com xerra- la Pilar, una de les veïnes que es reuneixen per fer exercici a la plaça del poble. De la mà de la Toñi, en Quim farà un tast de les reconegudes coques de Perafita, tan bones que poden causar addicció.

Perafita també és terra de cavalls, com els que cuida i entrena en Robert en el seu centre hípic d'alt rendiment, o com els que ferra en Gabriel, que exerceix el seu ofici de ferrador al Lluçanès, però també a llocs tan llunyans i insòlits com els estables reials de Jordània. En Quim també coneixerà la dona d'en Gabriel, l'Anna, i les seves filles, la Dana i la Bruna. Una família amb una història commovedora.

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

Anar al contingut