La CCMA presenta els resultats del projecte europeu Hbb4All davant dels representants de la Comissió Europea

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en el seu compromís en la universalització de l'accessibilitat, ha presentat, juntament amb el consorci format per dotze socis europeus, els resultats del projecte europeu Hbb4All. La valoració final per part dels representants de la Comissió Europea ha estat molt positiva, destacant els excel·lents resultats del projecte així com l'impacte assolit en l'àmbit de l'accessibilitat audiovisual a escala europea, on el projecte ha esdevingut referent.

El projecte Hbb4All ha estat cofinançat per la Comunitat Europea mitjançant el programa CIP ICT PSP i impulsat per un consorci de dotze socis europeus, entre els quals hi ha la CCMA, dues institucions acadèmiques (UAB i UPM), altres radiodifusors (RBB, RTB i Swiss TXT), instituts de recerca (IRT i Vicomtech) i empreses expertes en accessibilitat al mitjans (VSonix, Screen Subtitling Systems, People's Playground i Holken Consultors & Partners).

El projecte europeu Hbb4All, que ha estat coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'ha centrat en l'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials amb l'objectiu d'aprofitar el potencial de les noves tecnologies per donar resposta a les seves demandes en televisió híbrida i connectada.

La CCMA sempre ha estat a l'avantguarda en la implantació de millores en els serveis d'accessibilitat en totes les plataformes en què publica els seus continguts. En el darrer curs, en el marc del projecte europeu de recerca Hbb4All, s'ha posat en explotació la subtitulació personalitzada, l'audiodescripció i la versió original en el servei TV3alacarta per a televisors "SmartTV", compatibles amb l'estàndard HbbTV. Aquest és un pas més en el compromís de la CCMA en la universalització de l'accés als continguts, per tal d'empènyer en la generalització dels serveis d'accessibilitat entre tots els actors que participen en el mercat televisiu mundial a través d'HbbTV.

Altres objectius assolits dins el marc del projecte han estat la generació de subtitulació automatitzada multiidioma, la millora de les interfícies d'accés adaptables, i el desenvolupament de nous processos de producció de serveis d'accessibilitat multiplataforma.

La valoració final per part dels representants de la Comissió Europea ha estat molt positiva, destacant els excel·lents resultats del projecte així com l'impacte assolit en l'àmbit de l'accessibilitat audiovisual a escala europea, on el projecte ha esdevingut referent. Durant l'acte de valoració els representants han animat el consorci a seguir amb la tasca de promoure l'accessibilitat entre els radiodifusors europeus i transmetre el missatge que "l'accessibilitat és perfectament compatible amb pressupostos ajustats".

ccma.cat

Anar al contingut