Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA.
Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA.
Dijous, 10 d'octubre

La CCMA presenta els nous reptes en l'accessibilitat al món audiovisual

En el marc de l'ASBU EBU Week of Technology que s'ha fet a Tunis, del 10 al 14 d'octubre

Dijous, 10 d'octubre, Francesc Mas, gestor de projectes d'Enginyeria Recerca i Innovació de la CCMA, va participar en les conferències tecnològiques organitzades en el marc de l'ASBU EBU Week of Technology per presentar els nous reptes en l'accessibilitat als continguts audiovisuals en què treballa la CCMA. Les conferències van tenir lloc a les instal·lacions de l'Arabian States Broadcasting Union (ASBU), a Tunis.

En la seva intervenció, Francesc Mas va presentar els diferents projectes que han permès a la CCMA tenir un reconegut sistema de producció, gestió i difusió de serveis d'accessibilitat, com ara la subtitulació i l'audiodescripció. També va resumir les recomanacions i directrius existents que permeten oferir continguts d'accessibilitat de qualitat sense que el cost s'incrementi.

En la mateixa sessió, Mas va mostrar els primers resultats del projecte ImAc, que explora la integració de serveis d'accessibilitat com ara la subtitulació en continguts audiovisuals immersius i els treballs realitzats dins el projecte EasyTV, que permetrà augmentar la producció automatitzada de continguts accessibles.

L'accessibilitat és un dret indiscutible per a tothom que permet que els continguts audiovisuals dels mitjans estiguin disponibles per a tots els ciutadans, independentment de les seves capacitats sensorials. Amb aquest objectiu, els Estats Àrabs, a través de l'Arabian States Broadcasting Union (ASBU) i en col·laboració amb l'European Broadcasting Union (EBU-UER), han iniciat un projecte per introduir els serveis d'accessibilitat a tots els seus canals de televisió públics.

ccma.cat

Anar al contingut