La CCMA obre una convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33

Amb l'objectiu de cercar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per al 33, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha obert una convocatòria de projectes adreçada a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual i al sector audiovisual en general. Aquesta primera convocatòria té l'objectiu de contractar un mínim de 5 projectes serialitzables. De la primera fase de selecció en sortiran 25 projectes, que participaran en una sessió final de pitching.

El 33 és el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d'idees i la projecció de la cultura. En línia amb el caràcter del 33, i atenent l'evolució de la cultura audiovisual, aquesta convocatòria cerca de manera especial propostes innovadores com a finestra per als creadors joves.

La convocatòria s'adreça principalment a professionals independents, nous creadors, titulats en graus de comunicació audiovisual, productores i al sector audiovisual en general, per presentar projectes singulars que, tant per contingut com per format, no formarien part de l'àmbit televisiu generalista convencional. Les bases d'aquesta convocatòria es poden consultar a l'apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.

La crida està oberta a tot tipus de formats i continguts, des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia, fins a propostes artístiques, passant pels formats més habituals com l'entreteniment, les docusèries i la ficció, fins a formats híbrids.

Es valorarà especialment l'originalitat en el format, la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals i la proposta de distribució multipantalla.

Aquesta primera convocatòria té l'objectiu de contractar un mínim de 5 projectes serialitzables.

Presentació i selecció de projectes

Els projectes hauran de fer-se arribar, abans del divendres 26 d'octubre, a la bústia de correu electrònic projectesprograma_TV3@ccma.cat

La selecció dels projectes es farà en dues parts. En una primera fase, un comitè de selecció format pels responsables de continguts de TV3 en farà una primera tria, en què es valorarà que la documentació aportada s'ajusti a la que se sol·licita, que els projectes siguin efectivament propostes innovadores i que la seva producció sigui factible dins dels paràmetres de la convocatòria. D'aquesta primera fase sortiran 25 projectes que hauran de ser defensats pels seus creadors en una sessió de pitching, que tindrà lloc a les instal·lacions de la CCMA a Sant Joan Despí.

Després de la sessió de pitching, la CCMA farà públic els resultats de la convocatòria i els projectes seleccionats per produir-los, amb la consegüent tramitació a través de la "Norma reguladora del procediment de selecció i contractació de continguts audiovisuals per als mitjans de comunicació de la CCMA".

ccma.cat

Anar al contingut