La CCMA mostra solucions d'accessibilitat innovadores en continguts immersius a l'IBC Show d'Amsterdam

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està present en la Future Zone d'aquesta fira, la més important d'Europa en radiodifusió, per presentar les novetats dels projectes europeus d'accessibilitat ImAc i EasyTV en què participa

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està present aquests dies a l'IBC Show d'Amsterdam, la fira de radiodifusió més rellevant que se celebra a Europa. Definida com "l'espectacle dels mitjans, entreteniment i tecnologia més influent del món", és un punt de trobada de tota la indústria per mostrar les últimes novetats que s'incorporaran al mercat pròximament.

Jordi Mata, Francesc Mas i Jordi Fabregat, del Departament d'Enginyeria de la CCMA, mostren, dins l'àrea anomenada Future Zone, les solucions d'accessibilitat innovadores desenvolupades en els dos projectes de recerca en què participa la Corporació, ImAc i EasyTV, tots dos cofinançats per la UE dins del seu programa H2020.

El projecte ImAc treballa la integració dels serveis d'accessibilitat en experiències immersives en 360º, atenent les necessitats de col·lectius amb problemes de visió, auditius, d'aprenentatge i gent gran. A l'IBC es presenta la darrera versió del seu reproductor web sobre diferents dispositius (PC, televisió connectada, telèfons intel·ligents, tauletes i ulleres virtuals HMD) amb els diferents tipus de presentació i personalització desenvolupats, com, per exemple, la reproducció de contingut sincronitzada entre el televisor HbbTV i una tauleta. Al mateix temps es presenten les diferents eines professionals per editar continguts d'accessibilitat.

El projecte EasyTV, basant-se en l'estàndard de televisió híbrida HbbTV, mostra una aplicació de segona pantalla que ofereix solucions d'accessibilitat que complementen el contingut de la pantalla principal. També es pot veure un lector de pantalla per aplicacions HbbTV que permet a les persones amb dificultats visuals accedir més fàcilment als continguts desitjats i una solució multilingüe per crear continguts  com subtítols o llengua de signes a través d'una plataforma col·laborativa de "crowdsourcing".

ccma.cat

Anar al contingut