La CCMA i l'ICEC obren una tercera convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33

Després de l'èxit de les dues primeres crides, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) obren una tercera convocatòria de projectes per difondre i descobrir la cultura catalana en totes les seves expressions i formats a la població, impulsant la creació de nous formats de programes culturals. La convocatòria té l'objectiu de contractar un mínim de cinc projectes. De la primera fase de selecció en sortiran vint, que participaran en una sessió final de pitching.

El 33 és el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d'idees i la projecció de la cultura. En aquest sentit, i atenent a l'evolució de la cultura audiovisual, la convocatòria vol atreure especialment els creadors joves, titulats en graus de comunicació audiovisual, professionals independents... En definitiva, productores i creadors novells que no treballen de forma habitual en l'àmbit de la televisió generalista.

Les bases d'aquesta convocatòria es poden consultar a l'apartat de presentació de projectes del web de la CCMA.

La crida està oberta a tot tipus de formats i continguts, des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant pels formats més habituals com l'entreteniment i les docusèries, i també per formats híbrids.

En aquesta tercera edició es valoraran les propostes innovadores, projectes singulars que, tant per contingut com per format, són poc freqüents en el panorama audiovisual actual. En aquest sentit, es primarà especialment l'originalitat així com la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, amb una especial atenció a la proposta de distribució multi-pantalla, preferentment si proposa formats propis per a cada plataforma de difusió.

Alguns dels projectes que van sorgir de les altres crides (primera, setembre del 2018; segona, abril del 2019) són, per exemple, els programes "Correspondències" o "Bàlsam", que responien a alguns dels requisits que ara es tornen a valorar.

 

Presentació i selecció de projectes

Els projectes s'hauran de fer arribar abans de les 15.00 h del dia 23 d'octubre del 2020

a la bústia de correu electrònic crida33@ccma.cat.

La selecció dels projectes es farà en dues parts. En una primera fase, un comitè de selecció format pels responsables TV3 i de l'ICEC en farà una primera tria, en què es valorarà que la documentació aportada s'ajusti a la que se sol·licita, que els projectes siguin efectivament propostes innovadores i que la seva producció sigui factible dins dels paràmetres de la convocatòria. D'aquesta primera fase en sortiran 20 projectes que els seus creadors hauran de defensar en una sessió de pitching pública, que tindrà lloc a les instal·lacions de la CCMA a Sant Joan Despí o a l'espai que es determini en el seu moment.

Després de la sessió de pitching, la CCMA farà públics els resultats de la convocatòria i els projectes seleccionats per produir-los.

ccma.cat

icec.gencat.cat

Anar al contingut