La CCMA defensa els professionals dels mitjans públics i exigeix responsabilitat, rigor i respecte

La vicepresidenta de la CCMA i el director de TV3 se sumen a la defensa expressada pel Consell Professional d'informatius i el Comitè d'Empresa de TV3

Davant les acusacions que s'han fet aquest matí contra TV3 al programa "Els matins", la  vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director de TV3, Vicent Sanchis, han defensat els professionals dels mitjans de comunicació públics i han exigit "responsabilitat, rigor i respecte".

Per Núria Llorach, les acusacions expressades "són una falta de respecte intolerable als seus professionals". Llorach ha recordat que "TV3 és, segons tots els indicadors, la cadena més plural. És líder destacada d'audiència i la cadena més imparcial i creïble" i ha afegit que "els seus professionals mereixen respecte i poder treballar sense amenaces ni coaccions".

En declaracions al programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis s'ha sumat a la reivindicació que han expressat tant el Consell Professional d'Informatius de TV3 com el Comitè d'Empresa de la cadena: "Hi ha línies vermelles que no es poden creuar: la del respecte, la del rigor i la de la responsabilitat".

El director de TV3 ha deixat clar que si bé qualsevol partit polític té "el dret i fins i tot la obligació" de fiscalitzar els mitjans de comunicació públics, hi ha límits sobre com s'han de dir les coses: "Les línies del respecte, el rigor i la responsabilitat no s'han de creuar".

Respecte als esdeveniments recents al Parc de la Ciutadella on es va agredir un periodista pensant que era de TV3, Sanchis ha manifestat que "no n'hi ha prou amb condemnar el que va passar, els responsables dels actes han de vetllar i garantir que tots els periodistes puguin treballar en condicions".

Per la seva banda, en diferents comunicats, el Consell Professional d'Informatius de TV3 ha expressat que "la crítica als mitjans de comunicació públics és imprescindible, però la calumnia constant, és intolerable", mentre que el Comitè d'Empresa de TV3 ha demanat als partits polítics "el compromís de frenar el discurs agitador contra els treballadors dels mitjans".

ccma.cat

Anar al contingut