La CCMA crea la Direcció d'Esports

Aquesta direcció corporativa serà la responsable de la gestió dels continguts esportius per a tots els mitjans de la Corporació i serà encapçalada per Christian Garcia.

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat avui la creació de la Direcció d'Esports de la CCMA, que dirigirà Christian Garcia. La decisió suposa un avanç important en el procés d'implantació d'un model d'empresa única de mitjans, en què els continguts són l'element central, una evolució estratègica que ha de portar a superar la gestió tradicional diferenciada per mitjans.

La Direcció d'Esports de la CCMA serà responsable de la gestió de tots els continguts relacionats amb el món de l'esport que s'oferiran a través dels diferents mitjans, treballant de forma coordinada amb les direccions de Televisió de Catalunya, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio i els mitjans digitals de la Corporació.

El procés de confluència a la Corporació, de plena implantació ja a les corresponsalies internacionals i delegacions territorials, té com a objectiu potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma, alhora que permet guanyar eficiència de producció, tècnica i administrativa. La CCMA aposta per aquest model com a estratègia de grup de comunicació amb voluntat de mantenir el seu caràcter innovador i d'adequar-se a l'evolució del sector, per donar la millor resposta a les noves demandes de la societat catalana en el camp de la comunicació, en la línia de les corporacions audiovisuals europees més importants.

La creació d'aquesta nova direcció conclou el període de transició des de la creació de l'àrea corporativa d'Esports, el març del 2016, després que el Consell de Govern hagi valorat de forma molt positiva avenços en l'àmbit de la confluència, que han permès consolidar sinergies entre les redaccions d'Esports de TV3 i Catalunya Ràdio, millorar els fluxos de treball i prioritzar la visió de grup en la presa de decisions, tot posant l'accent en la creació i la generació de continguts. També s'ha valorat l'impuls de nous projectes audiovisuals multiplataforma, com ha estat el cas del programa "El Club de la Mitjanit", que s'emet, des de l'inici d'aquesta temporada, de forma simultània per Catalunya Ràdio, Esport3 i els mitjans digitals de la CCMA. 

Christian Garcia Montagut (Barcelona, 1964). Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster PMM per ESADE. Els seus primers passos professionals van ser a Antena 3 Radio, com a redactor (1986-1994). Després es va incorporar a Catalunya Ràdio com a redactor d'Esports (1994-2000), des d'on va passar a dirigir el departament d'Esports d'Ona Catalana/Grup Zeta (2000-2005). A continuació va ser director i presentador del programa "3 contra 1" de BTV i, des del 2005, de manera ininterrompuda, ha desenvolupat diverses funcions dins dels mitjans de la CCMA: subcap del Departament d'Esports de Catalunya Ràdio (2005-2008), adjunt a la direcció de "La transmissió d'en Puyal" a Catalunya Ràdio (2005-2016) i cap del Gabinet de Direcció de TV3 (2012-2016). Des del març del 2016 era director de l'àrea d'Esports dels mitjans de la CCMA.

ccma.cat

Anar al contingut