La Cavalcada de Reis de Mataró, a TV3

Aquest any TV3 transmetrà la cavalcada de Reis des de la ciutat de Mataró, el 5 de gener. Espartac Peran i Georgina Pujol seran els encarregats d'explicar tot el que passarà pels carrers de la capital del Maresme.

La ciutat de Mataró ja està preparada per rebre la visita del Reis d'Orient el 5 de gener. Recorreran els carrers de la ciutat i saludaran tots els mataronins i mataronines. Aquest any també es podrà seguir per TV3. L'arribada de ses Majestats d'Orient a la capital del Maresme l'explicarà un mataroní molt conegut pels espectadors de TV3, Espartac Peran, presentador del programa "Divendres". Però no estarà sol, l'acompanyarà Georgina Pujol, que deixarà per uns moments la ciència del "Quèquicom" per estar a peu de carrer i informar de tot el que passarà a la cavalcada d'enguany. La transmissió començarà a les 19.30 i s'allargarà fins una mica abans de les 21.00.

L'equip artístic de la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient de Mataró, dirigit per Antoni Blanch i amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo entén la Cavalcada com un conte de somnis per a petits i grans a la nit més màgica de l'any i es concep com un gran espectacle de carrer on es barreja la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color. La Cavalcada està composada per 5 grans blocs: l'Obertura; el seguici del Rei Blanc; el seguici del Rei Ros; el seguici del Rei Negre i el tancament.

A la rua hi haurà uns convidats inesperats, el Sr. Pla i el Rick de la família del Super3, que s'han proposat esguerrar la festa als nens i nenes de la ciutat. Però la Pati Pla també serà a Mataró per intentar aturar aquest dos dolents.

L'obertura anirà a càrrec d'una comparsa formada per alumnes de l'Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró que manipularan unes titelles gegants, després d'un taller que els alumnes van fer amb la companyia vallesana Artistras.

L'espectacle final de la Cavalcada varia ja que comptarà amb una breu peça de dansa i alguna sorpresa. Ses Majestats aniran rebent obsequis de part dels mataronins i mataronines, de mans del regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez. El Rei Melcior rebrà la clau de la ciutat que obra totes les portes i un plànol per tal de no deixar cap ciutadà sense regal. Al rei Gaspar se li donarà unes mantes per recuperar-se del fred i que simbolitzen la importància del passat tèxtil de la ciutat. Per acabar, el Rei Baltasar rebrà raïm per recuperar-se del llarg viatge i que esdevé un recordatori a l'antiga ciutat Iluro des d'on sortien les tines de vi cap a les tropes romanes.

TV3 instal·larà un set a la plaça de Santa Anna, en ple centre de Mataró, per on passaran molts convidats, entre ells, dos dels protagonistes de la sèrie que ha batut rècords d'audiència aquesta temporada, "Merlí", David Solans i Marcos Franz, que han donat vida als personatges del Bruno i el Gerard, respectivament. El Marcos és mataroní i el David és de Vilassar de Mar, així que podran explicar moltes coses sobre aquesta cavalcada.

Dani Jiménez, del programa "Dinàmiks" del canal Super3, també serà a Mataró des d'on farà un dels seus experiments en directe. I no hi faltaran les intervencions d'alguns dels personatges més coneguts del Super3.

Tot això en una nit que, com cada 5 de gener, promet ser màgica i plena de sorpreses.

L'equip de la transmissió de la cavalcada l'encapçalen Manu Alonso, director; Leo Díaz, realitzador, i Montse Narro, productora.

tv3.cat

 

 

 

Anar al contingut