"La cançó censurada" es projectarà a la Setmana de la Cultura Prohibida

El documental "La cançó censurada", una producció de TV3 dirigida per Lluís Danés, es projectarà divendres a la Setmana de la Cultura Prohibida. El cicle, que comença avui a Barcelona, dóna veu a produccions que parlen sobre les prohibicions i les censures aplicades a les formes culturals i artístiques.

La Setmana de la Cultura Prohibida ha organitzat diverses activitats al voltant a la censura per al mateix divendres 27 de maig. A les 19.00, hi haurà una taula rodona titulada "La cançó perseguida: silenciar la multitud" i, seguidament, a les 20.00, es projectarà el documental "La cançó censurada", totes dues gratuïtes.

Aquest cicle vol ser una cita anual per reflexionar sobre les prohibicions i les censures aplicades a les formes culturals i artístiques (literatura, música, cinema i espectacles), que aquest any posa l'accent en la música prohibida. Les projeccions tindran lloc al Born Centre de Cultura i Memòria, del 24 al 29 de maig.

Entre el 1962 i el 1977 es van censurar més de 400 cançons en català. D'aquest fet parteix "La cançó censurada", que compta amb cantants que recorden les seves experiències, i amb documents i testimonis de l'època encarregats de dur a terme aquesta censura. El documental té com a fil conductor el cantautor Roger Mas, que també ofereix una versió personal de diverses cançons emblemàtiques de la Nova Cançó.

"La cançó censurada", que es va estrenar al programa de "Sense ficció" del 19 de gener d'aquest any, és una producció de TV3 amb la col·laboració de Batabat i el suport de la Fundació Catalunya dirigida per Lluís Danés.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut