La banda sonora de la solidaritat. El "making of" del disc de La Marató, a TV3

De l'1 al 4 de desembre es posarà a la venda el disc de La Marató a través de quinze mitjans de comunicació. Un disc doble en commemoració del 25è aniversari de La Marató. Demà, a les 23.50, TV3 repassarà el "making of" d'aquesta 12a edició del disc més venut i més solidari de Catalunya, en què han participat artistes com Ana Belén, Nek, Sole Giménez, Ramon Mirabet, Los Manolos, Mónica Naranjo i Ainhoa Arteta, entre d'altres.

"Aquest és un disc de cançons, no d'artistes", diu Toni Ten (productor del disc juntament amb el seu germà Xasqui, Marc Parrot i Jordi Cubino) a l'inici del programa. Són els artistes els que es posen al servei de la solidaritat per posar la veu a grans cançons de la música de tots els temps adaptades al català.

Obre el disc i el programa del "making of" l'espectacular "Avui vull agrair", una adaptació d'"Amazing grace" cantada per Mónica Naranjo, amb el primer videoclip que s'ha pogut gravar a l'interior del temple de la Sagrada Família de Barcelona. A la cançó també hi participen la Polifònica de Puig-reig i la banda de gaites Xuntanza de Catalunya.

A Sant Sebastià, la soprano Ainhoa Arteta barreja la seva veu lírica amb la veu trencada de Pablo López per donar una nova vida al clàssic "Vivo per lei" d'Andrea Bocelli.

A Milà, els tres cantants de Il Volo posen lírica al "Without you" de Harry Nilsson.

A Madrid, Ana Belén –que aviat rebrà el Goya d'Honor per la seva prolífica trajectòria artística- ha adaptat al català una de les perles del seu repertori: "Desde mi libertad".

Un clàssic com "Angie", dels Rolling Stones, l'ha versionat una heterogènia barreja d'artistes: una cantant d'arrels jazzístiques (Clara), una veu emergent de la rumba catalana (Maria Cambray) i un grup de pop-rock (Cybee).

L'eurovisiva Edurne canta en català "Titanium", l'èxit omplepistes de David Guetta, i la formació original de Los Manolos es torna ajuntar expressament per La Marató 24 anys després dels Jocs Olímpics de Barcelona i posen rumba al "I will survive" de Gloria Gaynor.

Al programa es podrà veure també com solistes, músics i orquestres graven per separat i la màgia de l'estudi de gravació aconsegueix unir-los en una sola veu: és el cas de la superestrella italiana Nek, que enregistra la veu de "Perquè la vida és així" ("A whiter shade of pale"), mentre que l'orgue que sona a la peça és el del monestir de Poblet i l'acompanyament de l'Orquestra de Cadaqués es grava a l'Auditori de Barcelona.

El mateix passa amb Sole Giménez i "Sense tu", l'èxit de la sèrie "Polseres vermelles": Sole grava la veu a València, els instrumentistes del Taller de Músics, a Barcelona, i el Cor de Mestres de Música de Catalunya, a Sabadell.

En el "making of" del disc, els artistes parlaran també de la seva relació, directa o indirecta, amb l'ictus, malaltia a què està dedicada La Marató d'enguany, juntament amb les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques: "Em van dir que mai més podria tocar la guitarra ni la trompeta", diu la cantant Maria Cambray, que va aconseguir recuperar-se satisfactòriament d'un ictus fa uns anys.

Una cançó que va formar part del primer disc de La Marató, el 2005 ("Don't give up", de Peter Gabriel), s'afegeix enguany a l'espot i al disc del programa amb les veus de Ramon Mirabet i Paula Valls.

També s'afegiran al programa els Pantaleó fent un homenatge als Pets amb "Vespre", Animal i Paula Grande posant en clau reggae "Unchained Melody" i els Doctor Prats duent al seu terreny l'èxit electrònic d'Avicii "The nights".

tv3.cat/marato

facebook.com/lamarato

twitter.com/la_marato

#LaMaratóTV3

#DiscMaratóTV3

Anar al contingut