La banda sonora de la coproducció de TV3 "L'enigma Verdaguer", guardonada als Premis de la Música per a l'Audiovisual Espanyol

La música original de la coproducció de TV3 "L'enigma Verdaguer", del compositor Xavier Capellas, ha estat guardonada en la categoria de millor partitura electroacústica en la tercera edició dels Premis de la Música per a l'Audiovisual Espanyol.

"L'enigma Verdaguer"

L'Associació de Compositors de Música per a Audiovisual (Musimagen), en col·laboració amb el Festival Internacional de Música de Cine de Tenerife (Fimucité), organitza aquests premis, que reconeixen el treball dels creadors que hi ha darrere les composicions musicals.

L'entrega oficial dels guardons es farà el dissabte 26 de setembre durant la gala Fimucité XIV, que es farà a l'auditori Adán Martín de Santa Cruz de Tenerife. En aquesta edició, els reconeixements s'han fet públics abans de la cerimònia de lliurament a causa de les limitacions d'aforament, com a mesura de prevenció de la Covid-19, que només permetran l'assistència dels guardonats a la gala.

"L'enigma Verdaguer" és una pel·lícula per a televisió dirigida per Lluís Maria Güell i escrita per David Plana a partir d'una història d'Enric Gomà, Teresa Vilardell i David Plana. Una producció de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC, que es va estrenar l'11 de setembre del 2019 a TV3 amb una bona acollida per part de l'audiència.

El film s'endinsa en la figura de Jacint Verdaguer, conegut popularment com a Mossèn Cinto, personatge interpretat per l'actor Ernest Villegas. Poeta i home d'Església, Verdaguer va tenir una vida atzarosa i apassionant, de pel·lícula. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps, però les circumstàncies i el seu propi caràcter indòmit i orgullós van provocar la seva caiguda. Al costat del protagonista, Ernest Villegas, formen part del repartiment Roger Casamajor, David Marcé, Diana Gómez, Laia Manzanares, Clara Segura, Llum Barrera i Francesc Orella, entre d'altres.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut