Junqueras no descarta la possibilitat d'una llista electoral amb CiU en uns hipotètics comicis

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el president d'ERC assegura que faran tot el possible per donar suport als pressupostos, tot i que seran uns comptes molt restrictius.

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, descarta entrar al govern de Convergència i Unió, però obre la porta a la possibilitat de fer una llista electoral conjunta amb la federació nacionalista en uns hipotètics comicis. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Junqueras ha afirmat: "Esquerra Republicana no descarta cap eina al servei de la societat catalana, cap ni una. Per tant, Esquerra Republicana descarta una consulta? No. I un referèndum? Tampoc. I anar junts a unes eleccions? Doncs no ho descartem. No descartem res que pugui ser útil a la societat catalana."

Oriol Junqueras també ha expressat a Catalunya Ràdio la voluntat de donar suport als pressupostos de la Generalitat per aquest any, tot i que ja ha advertit que seran uns comptes molt restrictius: "Farem tot el possible per ajudar el govern, òbviament, perquè, si no, hi haurà eleccions anticipades, i aquest país no hi guanyarà res. Per què no hi guanyarà res, amb unes eleccions anticipades? Perquè sigui quin sigui el resultat d'aquestes eleccions, l'endemà tornarem a estar atrapats en el mateix fangar. Com seran els pressupostos? Terribles."

Davant dels casos de presumpta corrupció política, Junqueras ha fet una crida als partits a fer net. En aquest sentit, el líder d'Esquerra ha aplaudit el gest del secretari d'Organització del seu partit, Josep Carrapiço, que ha dimitit després de ser citat a declarar dins de l'operació Manga. Una actitud que ha contraposat amb la d'altres partits que tenen càrrecs imputats que no han plegat: "No està ni imputat, ni molt menys acusat, ni res de tot això, i tot i així per prudència doncs ha presentat la seva dimissió i nosaltres li hem acceptat de forma cautelar, a l'espera de veure què passa. Jo em sembla que aquest és un bon exemple d'una actitud ètica exigent, perquè hi ha altres partits que no és que en tenen un que l'han citat de testimoni, sinó que en tenen centenars."

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut