Josep Martín, del programa d'iCat "Independents", i "La cinta de Möbius", de Catalunya Música, nominats als Premis ARC en la categoria de millor periodista o programa musical

Avui s'han donat a conèixer a Lleida els nominats a la 20a edició dels Premis ARC, que atorga anualment l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC). El realitzador del programa d'iCat "Independents", Josep Martín, i el programa de Catalunya Música "La cinta de Möbius" optaran al guardó en la categoria de millor periodista o programa musical. El lliurament serà el 30 de novembre, al Teatre de la Llotja de la capital del Segrià.

Josep Martín, realitzador del programa "Independents" d'iCat, i el programa de Catalunya Música "La cinta de Möbius" estan nominats als Premis ARC en la categoria de millor periodista o programa musical, segons han anunciat avui en roda de premsa Miquel Pueyo i París, paer en cap de l'Ajuntament de Lleida; Estefania Rufach, vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI); i Raquel Bassas, presidenta d'ARC. El guardó es lliurarà durant una gala el 30 de novembre al Teatre de la Llotja de Lleida.

Per primera vegada, els Premis ARC surten de Barcelona, amb l'objectiu de potenciar la contractació artística a Lleida, equilibrar culturalment el territori i garantir l'accés a la cultura per igual a tota la societat. Els premis de la indústria musical del directe arriben aquest 2022 a la 20a edició, convocats per l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC).

Aquest any, de manera paral·lela als Premis ARC, també s'ha convocat una jornada de treball amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el patronat de Transformació Econòmica de la Diputació de Lleida, amb la finalitat de posar en contacte directe els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l'administració pública local.

La 20a edició dels Premis ARC compta amb un total de 43 nominats, que opten a guanyar el reconeixement a la millor programació musical, a l'artista revelació de la temporada o la millor gira. El guanyador de cadascuna de les categories serà escollit mitjançant les votacions que duran a terme els associats d'ARC. Aquests són els nominats en les diferents categories:

Millor gira d'artista o grup d'autoria pròpia

Buhos
La Pegatina
Stay Homas
Suu

Millor gira de grup de versions o tributs

Abba The New Experience
Banda Neon
Pelukass
Versión Imposible

Millor gira d'orquestra o grup de ball

Cafè Trio
Cobla-orquestra Montgrins
La Principal de la Bisbal
Orquestra Maravella

Millor gira d'artista o grup per a públic infantil o familiar

Concerts pels més menuts
Dàmaris Gelabert
Landry
Reggae per Xics

Millor gira internacional d'artista o grup

Balkan Paradise Orchestra
La Pegatina
Las Karamba
Muyayo Rif

Millor gira d'artista o grup de jazz, música clàssica o música tradicional

Desconcerto de Orthemis Orquestra
Les Anxovetes
Andrea Motis

Artista o grup revelació

Emlan
La Fúmiga
Luna Ki
The Tyets

Millor programació d'espai musical o sala de concerts

L'Oncle Jack
La Nau
Sala Taro
Sidecar

Millor programació de festival i/o cicles de concerts

Festival Acústica
Festival Jardins Pedralbes
Porta Ferrada
Tarragona Music Festival

Millor programació de festa major

Festa Major de Calella
Festa Major de Lleida
Festes de Santa Tecla
Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls

Millor periodista o programa musical

Esteban Linés
Sergi Sánchez
La cinta de Möbius
Josep Martín

Els programes

"Independents", cada dia de dilluns a divendres a les 18.00, a iCat, descobreix l'actualitat musical de Catalunya a partir dels discos, les entrevistes, les novetats, les versions, les llistes i els referents. Josep Martín n'és el realitzador, acompanyat per David Talleda.

"La cinta de Möbius" el presenta Laura Farré Rozada, nomenada artista Rising Star per la BBC Music Magazine, i guanyadora del prestigiós concurs internacional Golden Classical Music Awards del Carnegie Hall de Nova York. El programa descobreix les diverses connexions entre la música i les matemàtiques a partir de la trajectòria dels convidats: músics emergents, artistes consolidats o personatges destacats de l'escena musical catalana. 

 

iCat.cat
twitter.com/iCatfm
instagram.com/icatfm
facebook.com/icatfm
catradio.cat/independents
twitter.com/independentiCat
facebook.com/independentsicat

catmusica.cat
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica
catradio.cat/la-cinta-de-mobius
twitter.com/cintamobius_CM

Anar al contingut