Mainat a "El cotxe"
Mainat a "El cotxe"
DILLUNS, A LES 23.00

Josep M. Mainat, Rafel Nadal i Mar Ulldemolins, "Al cotxe"

Dilluns, 21 d'octubre, s'emet el capítol 77 d'"Al cotxe", a les 23.00, a TV3. És un dels especials de tardor en què es recorren els paisatges que han marcat la vida de Josep M. Mainat, Rafel Nadal i Mar Ulldemolins.

Josep M. Mainat: "A casa, no hi havia diners. Si pedregava i es perdia la collita, em quedava sense sabates noves."

Josep M. Mainat celebra els 50 anys d'èxits amb La Trinca. Puja "Al cotxe" a Canet de Mar i amb l'Eloi repassen els escenaris de la seva vida.

El músic i empresari recorda la seva infantesa humil a Canet de Mar, en una família que vivia de la pagesia. Explica que ben aviat es va haver d'espavilar i començar a treballar per pagar-se els estudis. Les primeres pessetes les va guanyar fent d'escolà. Sabia cantar i va formar part de diferents grups musicals fins que, fa 50 anys, va aparèixer La Trinca. Repassa els seus èxits, explica que encara li agrada pujar a l'escenari i fa balanç de la seva vida professional i personal fins ara. Diu que vol viure molts anys més, però en plenitud de facultats. No li fa por la mort, l'espanta la decrepitud. Parla de la família, dels fills i de com el va marcar la mort del seu germà.

Rafel Nadal: "Els pares eren molt conservadors i els 12 fills els vam sortir d'esquerres, amb alguns independentistes."

Rafel Nadal és l'autor més venut de l'últim Sant Jordi. Puja "Al cotxe" al Collell i l'Eloi l'acompanya fins a Palamós.

El periodista i escriptor parla dels anys que va viure al Collell: de la foscor, la disciplina i l'enyorament que comportava ser alumne d'un internat religiós durant la dictadura, al contrast amb les vacances d'estiu a Palamós: amb la llum, la platja i la sensació de ser lliure. Explica com era ser el sisè de 12 germans, la relacions familiars, les discrepàncies ideològiques i els lligams fraternals. Repassa la seva carrera periodística, fins que va deixar la direcció d'El Periódico, i el salt exitós al món de la literatura. Durant el trajecte fins al mar, parla dels grans temes, literaris i vitals, que li han marcat la vida.

Mar Ulldemolins: "Els meus pares no em deixaven fer teatre si no estudiava una carrera. Però vaig ser un corcó i al final em van ajudar."

Mar Ulldemolins és l'actriu que sempre brilla, a la tele i al teatre. Puja "Al cotxe" a Valls i, amb l'Eloi, recorren el paisatge de la seva infantesa.

L'actriu, molt popular pels seus papers en grans muntatges teatrals i diverses sèries de TV3, explica que va viure a Valls fins als 18 anys i que encara hi té la família i molts amics. Aquí va anar a l'escola, hi va començar a estudiar la carrera de música, que va acabar a Barcelona, i hi va descobrir el teatre quan ja era una adolescent. Això li va canviar la vida, perquè llavors va saber que s'hi voldria dedicar i, malgrat la negativa inicial dels pares, al final va aconseguir entrar a l'Institut del Teatre. Parla de la seva maternitat recent i de com, tot i les dificultats, ha pogut conciliar-la i seguir treballant.

tv3.cat/alcotxe
twitter.com/alcotxetv3

spotify.com/alcotxetv3
#AlcotxeTV3

Anar al contingut