El Trio Neuma. Les Jornades de Cambra de l'ICEC, a "Diumenge, concert"
El Trio Neuma. Les Jornades de Cambra de l'ICEC, a "Diumenge, concert"

Jornades de Cambra de l'ICEC, a "Diumenge, concert"

Diumenge 29 de gener, a les 12.10, "Diumenge, concert" oferirà el penúltim programa dedicat als concerts de les formacions que van participar en les Jornades de Cambra organitzades per l'Institut Català de les Empreses Culturals

Des del 16 d'octubre, TV3 emet els concerts que vuit formacions de cambra van fer l'octubre del 2020 i l'abril del 2022 en el marc de les jornades professionals organitzades per l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura a través de la seva marca Catalan Art.

En aquestes jornades es van presentar les vuit formacions, integrades majoritàriament per músics molt joves, a un públic professional entre el qual hi havia programadors de música d'arreu de Catalunya i internacionals.

Ara, TV3 recupera aquests concerts, enregistrats en vídeo, durant dos mesos a "Diumenge, concert", un programa que vol donar conèixer als espectadors un gènere musical en auge a través de les interpretacions d'aquestes vuit formacions.

Les vuit formacions que van participar en les jornades i que es podran veure a "Diumenge, concert" van ser seleccionades pel prestigiós Quartet Casals.

El calendari de les emissions dels concerts de cambra és el següent:

Diumenge 29 de gener: Trio Capmany i Neuma

Trio Capmany

El Trio Capmany neix el 2019 de l'afinitat i de la inquietud de tres músics gironins per fer música de cambra de qualitat i de nova creació. Entre els seus objectius hi ha fomentar la creació i la interpretació de la música clàssica i contemporània – amb especial èmfasi en la música catalana- alhora que apropar-la i fer-la gaudir al públic mitjançant breus explicacions sobre l'estil i el context de la música que interpreten en els seus concerts.

El fet d'haver compartit estudis i d'haver format part de les mateixes formacions cambrístiques i orquestrals des dels seus inicis en la música –ja fa més de deu anys- permet als joves músics interpretar el seu repertori amb complicitat i confiança.

Els tres membres del Trio Capmany han col·laborat amb orquestres nacionals i internacionals com: Mahler Chamber Orchestra Academy, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Bilbao Orkesta Sinfonikoa, Orquestra Simfònica Camera Musicae, Orquestra de Cadaqués, Giorquestra, Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, entre altres.

Neuma

Les artistes de Neuma van estudiar a l'ESMUC, sota el mestratge de Júlia Gállego. Neuma és un quartet de quatre flautistes que neix d'unes ganes compartides de fer música de cambra de qualitat. Una nova mirada al món de la música clàssica, en un espectacle on l'experiència sensorial cobra tot el protagonisme. Gràcies a la seva sonoritat singular, aconsegueixen connectar amb el públic i transmetre la seva música en forma d'emoció. Neuma és la suma de quatre dones que decideixen apostar per un projecte musical innovador, modern i vital.

Neuma ha rebut diversos reconeixements. Ha guanyat el II Concurs d'Interpretació de Música de Nova Creació Re_cre@ i també van rebre un premi a la Millor Interpretació de Música Contemporània al 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. A més, van aconseguir el primer premi al IX Concurs de Música de Cambra "Villa de Cox", al III Concurs de Música de Cambra del Festival Internacional de Música de Panticosa i al XX Concurs d'Interpretació L'Arjau. La formació ha realitzat concerts per diverses regions d'Espanya i l'estranger com a Suïssa, Bèlgica i Alemanya.

El programa

"Diumenge, concert" és una proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat a la feina dels músics. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.
Anar al contingut