Jordi Hereu retreu a Mascarell que hagi canviat de projecte polític de forma tan sobtada

L'alcalde de Barcelona referma la seva aspiració de presentar-se a la reelecció

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que no s'explica el canvi polític del nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Hereu ha lamentat la decisió de l'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona de deixar el PSC, alhora que ha afirmat que no se sent alleujat ara que Mascarell és conseller i, per tant, ja no sona el seu nom com a possible contrincant per l'alcaldia: "No, no. Jo ni respiro ni deixo de respirar. Estic tal com estava i, efectivament, no estic d'acord que en algun moment algú aspiri a fer quelcom amb un partit i de sobte acabi fent-ho en un altre partit quasi en 24 hores. Això a mi algú m'ho ha d'explicar."

Per Jordi Hereu, "no és una bona notícia que se'n vagi algú que ha participat en el teu projecte polític. És una decisió personal que a mi em sembla que és una mica forta. Dit això, respecte, que li vagi bé, perquè si li va bé en la seva responsabilitat, ens ha d'anar bé a tots".

L'alcalde ha reiterat que està disposat a defensar el seu model de ciutat: "Al setembre vaig dir ‘jo sóc alcalde, jo tiraré endavant, jo tinc un projecte de ciutat'. Em nego a pensar que allò que hem fet nosaltres aquests anys a Barcelona, en aquest context tan difícil, no té un valor i per tant nosaltres això ho pensem defensar de manera aferrissada."

En l'àmbit del PSC, Jordi Hereu creu que el partit ha de fer una reflexió molt profunda i que ara s'enfronta a un gran repte: "Hem d'ampliar fronteres, recuperar gent que havia confiat en nosaltres i que ara no hi confia, retenir tota la gent que des de sempre han confiat, i potser atraure gent que mai no havien confiat en nosaltres." Segons Hereu, "el projecte socialista s'ha d'adaptar, s'ha d'obrir i s'ha d'enfortir".

catradio.cat/oracle

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut