Diumenge, a les 22.20

Jordi Basté entrevista el filòsof i escriptor israelià Yuval Noah Harari, a l'últim "No pot ser!" de la temporada

Diumenge, 7 de juny, a les 22.20, TV3 emetrà l'últim capítol de la temporada de "No pot ser!", amb una conversa apassionant sobre el present i el futur del nostre món amb una de les grans ments del nostre temps. Amb bons resultats d'audiència i una valoració de qualitat destacada, Jordi Basté posa punt final a la segona temporada amb un programa especial en què entrevista el filòsof i escriptor israelià Yuval Noah Harari, autor de "Sapiens" i considerat un dels grans gurus actuals.

Tot seguit, a les 23.00, es recuperarà el capítol "Ciutat intel·ligent" de la primera temporada, que centra la mirada en com ha de canviar casa nostra i les nostres ciutats per no carregar-nos definitivament el planeta.

Jordi Basté conversa amb Yuval Noah Harari, al "No pot ser!".
Jordi Basté conversa amb Yuval Noah Harari, al "No pot ser!".

"Oracle Harari", a les 22.20

Yuval Noah Harari és un dels pensadors més influents del moment, mundialment conegut per la seva trilogia de llibres "Sapiens", "Homo Deus" i "21 Lliçons per al segle XXI", amb més de 15 milions de còpies venudes arreu del món. Harari ofereix als seus llibres una perspectiva dels horitzons que afronta la nostra espècie en un moment clau per a la història, marcat per la crisi de valors i del sistema. El desenvolupament tecnològic i l'emergència climàtica, però també el nou autoritarisme i el capitalisme de dades plantegen reptes majúsculs i globals que no poden posposar-se més temps.

En una entrevista enregistrada al gener a Amsterdam, abans de l'esclat de la crisi de la Covid-19, Jordi Basté conversa amb Harari sobre el desafiament que s'encararà a nivell econòmic, social o educatiu, plantejant moltes de les preguntes que ha deixat la temporada.

Entre altres temes, Harari reflexiona sobre el risc que la intel·ligència artificial i l'automatització facin emergir una classe inútil sense rellevància en el món laboral. En aquest context, la renda bàsica universal que avui omple portades és un dels possibles models, però que planteja moltes ombres: com definim "bàsica" o "universal"?

En un altre ordre de coses, Harari i Basté conversaran sobre el risc que suposa per a la democràcia que els algoritmes ens coneguin millor que nosaltres mateixos i com el futur passa per transformar l'educació i fomentar els valors que ens fa més humans.

 

Bons resultats d'audiència per a la segona temporada de "No pot ser!"

Aquesta temporada, l'audiència del "No pot ser!" ha augmentat i arriba a una mitjana de 412.000 espectadors i un 14,9 de quota (la xifra inclou les emissions que s'han emès simultàniament per TV3 i el 3/24). En total, l'audiència acumulada fins ara ha estat de 2.359.000 espectadors, que han vist almenys un minut de programa en alguna de les emissions.

Segons el panel de GfK, la valoració qualitativa del "No pot ser!" és molt destacada, amb un 8,6. Del 88% d'espectadors que creuen que és un programa de molta qualitat, el 90% indiquen que han après alguna cosa, el 66% el consideren original i diferent, i el 58% molt entretingut. El programa té un públic molt fidelitzat, amb el 58% dels panelistes que el tenen com una cita habitual.  

Per internet, també ha tingut més audiència en aquesta segona temporada, amb una mitjana setmanal en directe i a la carta de 22.000 usuaris únics i 35.650 reproduccions. En total, fins ara s'han fet 444.000 reproduccions.

 

"Ciutat intel·ligent", a les 23.00

En aquest capítol de la primera temporada, "No pot ser!" centra la mirada en com han de canviar les cases i les ciutats per no carregar-nos definitivament el planeta.

Jordi Basté i l'actor Santi Millán viuen els efectes del canvi climàtic a través de l'experiència The Zone Of Hope, una mirada al futur més fosc de Barcelona… si no canviem la nostra manera de fer.

A partir d'aquí, el programa explora com s'està de lluny de viure en una ciutat intel·ligent. En parla amb Di-Ann Eisnor, creadora de Waze i una de les grans veus autoritzades sobre la matèria a Silicon Valley. A San Diego, descobrirà com combaten la sequera amb una planta de reciclatge d'aigües residuals per al consum humà, i el mateix Jordi Basté ho tastarà.

Al Japó, "No pot ser!" visita el barri de Fujisawa com a model de ciutat sostenible i intel·ligent, i mostra com és un pis domòtic de Panasonic per fer-se una idea de la llar del futur. A casa nostra, visita una casa del tot sostenible i eficient i, a València, coneix un projecte de construcció de cases mitjançant la impressió en 3D. En només 24 hores poden imprimir un habitatge, amb molts menys recursos que en la construcció tradicional.

Aquest episodi també compta amb la participació de Vicente Guallart, arquitecte fundador de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya, i d'Alicia Asín, experta en ciutats intel·ligents.

 

tv3.cat/nopotser

facebook.com/nopotsertv3

twitter.com/nopotserTV3

instagram.com/nopotserTV3

t.me/NoPotSer

 

Anar al contingut