DIUMENGE, A LES 22.50

Jordi Basté entra al "Món virtual" al proper "No pot ser!"

Diumenge, 21 d'abril, a les 22.50, en la sisena entrega de "No pot ser!", Jordi Basté intentarà respondre a les següent preguntes: Què podem esperar de la realitat virtual? Un món virtual pot generar-nos experiències virtuals? Arribarà un dia en què no sabrem distingir realitat de ficció?
"No pot ser!"

"No pot ser!"

Les noves tecnologies mostren que la realitat pot ser molt diferent de com la perceben els nostres ulls. Amb Xavi Conesa, de Vysion, es debatrà de què és capaç la tecnologia, i amb Jordi Janer, de Voctrolabs, s'elaborarà una "deep fake" per comprovar que, ben aviat, no podrem distingir què és de veritat i què és un muntatge.

Amb l'especialista en innovació Sergi Sagàs es comentarà la necessitat de cultivar un esperít crític per saber surfejar l'onada d'informació que ens cau al damunt. Serà la porta d'entrada a descobrir les tecnologies de realitat mixta, com la realitat virtual o la realitat augmentada. L'artista visual Keiichi Matsuda mostrarà com poden arribar a introduir-se al nostre dia a dia, amb la seva distòpica hiperrealitat.

Jordi Basté ho comprovarà a la showroom de realitat virtual més important del país: volarà com un ocell, pintarà en un espai infinit i patirà en una muntanya russa virtual sense sortir de l'habitació.

Posats a viure primeres vegades, Basté farà la seva primera entrevista en un món virtual. Serà a Katie Kelly, creadora de l'AltspaceVR, una xarxa social on les persones interactuen en un món digital amb avatars d'arreu del món. Seguint el fil de les experiències immersives, es visitarà el Mori Building, una espectacular exhibició a Tòquio, al Japó, que permet al visitant entrar dins de les obres.

De tornada a casa nostra, el programa s'acabarà amb una experiència ben intensa de realitat virtual, al Zero Latency. Jordi Basté s'enfrontarà a un exèrcit de zombis però no estarà sol, l'acompanyaran els actors de la sèrie de TV3 "Merlí" Francesc Orella, Júlia Creus, Candela Anton i la Carlota Olcina.

tv3.cat/nopotser

facebook.com/nopotsertv3

twitter.com/nopotsertv3

instagram.com/nopotsertv3

telegram.com/nopotser