Divendres, a les 20.05

John Eliot Gardiner dirigeix la Simfònica de la Ràdio de Baviera i Lucy Crowe, en directe per Catalunya Música

Demà divendres, a les 20.05, Catalunya Música transmetrà en directe des de la Sala Hèrcules de la Residència de Munic el concert que hi farà un dels músics més innovadors i dinàmics del món, John Eliot Gardiner. Al capdavant de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera (BRSO), i amb la soprano Lucy Crowe, John Eliot Gardiner dirigirà obres de Joseph Haydn, Carl Maria von Weber i Franz Schubert. Els comentaris de la transmissió els farà Eulàlia Benito i Ardèvol.

John Eliot Gardiner és un líder internacional de la vida musical actual. El seu treball persistent i acurat al capdavant de formacions de música antiga l'ha distingit com un pioner i una figura central en la interpretació històricament informada. És conegut pels seus programes extraordinaris i evocadors. Ja el 2019 va presentar a la BRSO una emocionant barreja de música simfònica i escenes vocals dramàtiques. I aquest divendres hi torna. 

Per començar, Gardiner dirigirà la Simfonia n. 49 en fa m "La passió", Hob.I:49, una de les obres més enigmàtiques i radicals de Joseph Haydn. Aquesta simfonia, del 1768, és un exemple destacat de l'estil ‘Sturm und Drang'. Amb aquesta obra el compositor s'acosta al món expressiu de l'òpera.  

I justament el segon bloc del concert estarà destinat a l'òpera. L'aclamada soprano anglesa Lucy Crowe oferirà tres àries, tres escenes dramàtiques i apassionades de les òperes "Oberon" i "Der Freischütz" ("El caçador furtiu") de l'alemany Carl Maria von Weber 

I, finalment, Gardiner s'endinsarà en sonoritats més lleugeres amb la Simfonia n. 1 en Re, D 82 de Franz Schubert, una obra sorprenent d'un jove de 16 anys.  Amb aquesta simfonia, John Eliot Gardiner i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera posen el preludi del seu cicle Schubert, que s'allargarà durant tres temporades. 

La transmissió d'aquest concert estarà disponible durant un mes al web de Catalunya Música. 

Anar al contingut