Joan Roura, periodista de TV3, recull la menció especial Mitjans de Comunicació de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

El Parlament ha acollit aquesta tarda l'acte de lliurament del Premi Solidaritat, que atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC). El periodista de TV3 Joan Roura ha recollit la menció especial Mitjans de Comunicació que l'IDHC atorga en el marc del Premi Solidaritat, concedit a l'Associació in via, amb l'objectiu de reconèixer mitjans i professionals que, en l'exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden de manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans.

El periodista i company de TV3 Eduard Sanjuán ha glossat la figura de Joan Roura, redactor de la secció internacional dels serveis informatius de Televisió de Catalunya i especialitzat en l'Orient Mitjà, que també ha intervingut després de recollir la menció especial.

"El seu nom, amb molts anys d'experiència periodística fructífera i d'inequívoca actitud personal honesta, està lligat a l'aferrissada defensa dels drets humans en qualsevol moment, en qualsevol situació, en qualsevol tessitura personal i professional", ha dit Sanjuán.

Joan Roura ha cobert com a enviat especial els conflictes de la regió des dels anys 80. Les seves cròniques han estat imprescindibles per conèixer i entendre en clau de drets humans la realitat de la regió, incorporant-hi sempre les veus oblidades de les víctimes dels conflictes.

"Gràcies per obrir les portes a un acte en defensa dels drets humans cada vegada més vulnerables, gràcies a l'Institut de Drets Humans de Catalunya per deixar-me compartir aquesta menció especial a un periodista amb l'organització premiada aquest any, a l'Associació in via en un moments de repunt lamentable i condemnable de la violència masclista i dels feminizidis. Mai més encertat reconeixe'ls amb un guardó anomenat Solidaritat, "ha agraït Roura, que també ha afirmat que pels periodistes el primer marc de referència hauria de ser la Declaració Universal dels Drets Humans i, en situacions de conflicte, s'han de tenir presents les quatre Convencions de Ginebra sobre el dret internacional humanitari, que estan destinades a protegir les víctimes dels conflictes armats.

El Premi Solidaritat, atorgat per l'Institut de Drets Humans de Catalunya des del 1987, està destinat a reconèixer persones, col·lectius i entitats que hagin destacat per la seva lluita pels drets humans a Catalunya. L'Associació in via es va fundar el 1953 a Barcelona i actualment té la seu al barri barcelonès del Poble Nou, on va posar en marxa diferents serveis d'atenció i acollida a dones, joves, infants, famílies i persones amb diversitat funcional, en situació de violència i travessades per múltiples discriminacions.

Des del 1998, l'IDHC reconeix també amb la menció especial mitjans de comunicació i professionals que, en l'exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden d'una manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans.

tv3.cat

Anar al contingut