Joan Roura, periodista de TV3, reconegut amb la menció especial Mitjans de Comunicació de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

El periodista de TV3 Joan Roura ha estat reconegut amb la menció especial Mitjans de Comunicació que l'Institut de Drets Humans de Catalunya atorga en el marc del Premi Solidaritat, concedit a l'Associació in via, i amb l'objectiu de reconèixer mitjans i professionals que, en l'exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden de manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans.

Joan Roura, redactor d'internacional dels serveis informatius de TV3, especialitzat en Orient Mitjà, ha cobert com a enviat especial els conflictes de la regió des dels anys 80. Les seves cròniques han estat imprescindibles per conèixer i entendre en clau de drets humans la realitat de la regió, incorporant-hi sempre les veus oblidades de les víctimes dels conflictes.

En paraules de David Bondia, president de l'IDHC: "Joan Roura, mitjançant les seves rigoroses cròniques a la televisió pública de Catalunya, ha tingut sempre una sensibilitat especial per abordar les realitats de les víctimes invisibles que s'amaguen darrere dels conflictes. Des del rigor periodístic, en les seves anàlisis ha destacat tant la necessària aplicació del Dret Internacional dels Drets Humans i el Dret Internacional Humanitari com els seus incompliments. Aquesta mirada li ha permès identificar clarament que allí on hi ha una víctima hi ha també un victimari, i ens ha permès a totes i tots ser conscients que si deixem de sensibilitzar-nos amb el que passa més enllà de casa nostra, només aconseguirem empobrir-nos socialment i individualment."

El Premi Solidaritat, atorgat per l'Institut de Drets Humans de Catalunya des del 1987, està destinat a reconèixer persones, col·lectius i entitats que hagin destacat per la seva lluita pels drets humans a Catalunya. L'Associació in via es va fundar en 1953 a Barcelona i actualment té la seva seu barri barcelonès del Poble Nou, on va posar en marxa diferents serveis d'atenció i acollida a dones, joves, infants, famílies i persones amb diversitat funcional, en situació de violència i travessades per múltiples discriminacions.

Des del 1998, l'IDHC reconeix també amb la menció especial Mitjans de comunicació mitjans i professionals que, en l'exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden d'una manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans.

L'acte de lliurament del premi i la menció se celebrarà al Parlament de Catalunya pròximament.

tv3.cat

Anar al contingut