Joan Manuel Tesserras descarta completament tenir un paper rellevant en el futur d'ERC

En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", l'exconseller de Cultura entén que Ferran Mascarell hagi acceptat incorporar-se al Govern d'Artur Mas.

L'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras no vol protagonisme polític i, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, s'ha descartat "completament" com a persona que hagi de tenir un paper clau en el futur d'Esquerra Republicana. "No l'hi tindré. Ni m'hi veig, ni el tindré". Per Tresserras, "la qüestió d'Esquerra... primer, que no és un tema tant de persones com de concepció de l'organització, de concepció del que és la militància política. Esquerra Republicana és un partit d'esquerres i l'esquerra a Europa té una crisi profunda."
L'exconseller ha assegurat, però, que se sent molt vinculat al seu partit i que, a petició d'ERC, plasmarà per escrit algunes idees que ha exposat durant la campanya electoral i que havien tingut molt bona acollida.
Joan Manuel Tresserras ha reconegut també que no l'ha sorprès que Ferran Mascarell hagi acceptat fer-se càrrec del departament amb el govern del president Mas.
Balanç a Cultura
Dels quatre anys de Tresserras al capdavant de Cultura, la Llei del Cinema i el conflicte de l'art de la Franja han estat alguns dels temes més complexos. En aquest sentit, Tresserras ha demanat temps per avaluar els resultats de l'aplicació de la Llei del Cinema. "L'èxit de la llei serà mesurar les conseqüències positives de la seva aplicació. Per tant, encara queda un trajecte. Però sí que és veritat que hi havia un primer pas que era aprovar la llei i és una mica el que nosaltres hem pogut donar, i ara queda doncs el repte aquest de l'aplicació que sabem que serà difícil i per tant crec que hem de tenir confiança també en el nou govern i paciència, i d'aquí a uns anys poder-ne mesurar el resultat". Pel que fa al conflicte de l'art de la Franja amb l'Aragó, Tresserras creu que és un conflicte inventat, i està segur que el nou govern de la Generalitat mantindrà la seva mateixa posició de fermesa.
L'exconseller de Cultura ha reconegut que se'n va amb un projecte pendent: el del nou Museu d'Història d'Arqueologia i Etnologia, que volia que estigués connectat amb les universitats i el món de la recerca.
Anar al contingut