Joan Ignasi Elena, coordinador de la comissió executiva del Pacte Nacional pel Referèndum, ha dit que està convençut que hi haurà moltes adhesions al seu manifest

Elena ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. A més, el dirigent de Catalunya Sí que es Pot Lluís Rabell ha dit també a Mònica Terribas que subscriu la proposta de manifest que ha fet el grup d'Elena.

Joan Ignasi Elena ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que creu que rebran molts suports al manifest tant de Catalunya com d'Espanya com de la comunitat internacional. De fet, aquesta és la feina que ha de fer ara la direcció del Pacte Nacional pel Referèndum. Aquest manifest insta els governs català i espanyol a superar les dificultats polítiques i acordar un referèndum vinculant i reconegut per la comunitat internacional.

Si finalment, però, l'Estat tanca la porta a la via pactada, Joan Ignasi Elena dibuixa aquest escenari: "En relació amb què pot passar després? Això ho ha de decidir cada partit i segons les seves estratègies polítiques i els seus moviments i, naturalment, la taula pel Pacte pel Referèndum. Una vegada hagi finalitzat la seva actuació, els seus treballs, ha de decidir si continua i en quins termes. Això ja no correspon al moment polític present en relació amb el Pacte Nacional pel Referèndum."

Elena està convençut que les patronals també s'acabaran sumant al manifest pel referèndum.

En el mateix programa el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha manifestat que subscriu plenament la proposta de manifest que va presentar la direcció del Pacte Nacional pel Referèndum.

Rabell ha dit: "O bé arribem a generar un espai de decisió democràtica, és a dir, arribem a menar el govern i l'estat espanyol a pactar un referèndum, o, en condicions d'unilateralitat, allò que podria organitzar el Parlament de Catalunya, ara com ara, difícilment podria anar més lluny o ser una altra cosa que una repetició del 9 de novembre. I això no ens resoldria el problema."

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Joan Ignasi Elena, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Lluís Rabell, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut