Joan Herrera aconsella que Esquerra Unida s'entengui a Espanya amb altres forces ecologistes

El líder d'Iniciativa opina que el govern de la Generalitat té un doble joc, més reivindicatiu a Catalunya i més tou quan negocia a Madrid.

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya – Verds, Joan Herrera, ha afirmat que li agradaria que Esquerra Unida fes en el conjunt de l'Estat una coalició amb altres forces ecologistes. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio d'estiu, amb Francesc Soler, Herrera ha recordat l'entesa entre Iniciativa i Esquerra Unida i Alternativa: "Eh que a Catalunya anem junts?" i ha afegit: "Ens agradaria que això es fes a Espanya. En tot cas, si això es fa, perfecte, i, si no es fa, nosaltres tenim el ferm compromís de fer la coalició a Catalunya amb Esquerra Unida i Alternativa, sabent que Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa podem tenir referents diferents a l'Estat, però que està molt clar que tenim un projecte consolidat a Catalunya que cal mantenir i multiplicar."

En clau catalana, el líder d'Iniciativa ha assenyalat que la política del govern de la Generalitat té dues cares, una a Barcelona i l'altra a Madrid: "Jo trobo que aquest és un govern que fa un doble joc. Quan fa declaracions infla el soufflé, però quan va a negociar actuen com xaiets, i això és el que ha passat amb l'actitud del conseller Mas-Colell". Herrera ha definit Convergència i Unió com "la més conservadora de la història", i s'ha mostrat crític amb l'estratègia del PSC perquè opina que els seus acords amb l'executiu d'Artur Mas afavoreixen els interessos del PP. Joan Herrera ha dit que, des del PSC "no només justifiques aquestes polítiques sinó que vas normalitzant el pacte amb el PP. Crec que és un error polític de primer ordre."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut