Joan Coscubiela diu que no és possible retallar els sous dels funcionaris als nivells del 2007

El candidat d'Iniciativa a les generals aposta per una quota solidària que limiti les transferències a altres comunitats autònomes.

El candidat d'ICV a les eleccions generals, Joan Coscubiela, veu inviable retallar el sou dels funcionaris, com ha plantejat la Generalitat, per tornar a nivells del 2007. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Coscubiela ha explicat que la situació d'ara no és comparable a la de fa quatre anys, "entre altres coses perquè, per exemple, aquest any s'han incrementat a vint mil alumnes les persones ateses a l'educació pública, per tant som més i, entre altres coses, perquè em penso que al 2007 les coses no valien exactament el mateix que ara; hi ha una cosa que es diu inflació que afecta."

El candidat d'Iniciativa ha qüestionat que ERC s'acosti a CiU pel pacte fiscal i, en canvi, es desmarqui de les retallades quan, segons Coscubiela, són dos conceptes que van lligats. El líder d'ICV creu que no n'hi ha prou millorant l'actual sistema de finançament autonòmic: "El pacte fiscal és un projecte polític que pretén fer entendre als catalans que el nostre problema de finançament depèn només del model de finançament estatal, obviant que els ingressos nostres de Catalunya i dels ciutadans per garantir les polítiques socials depenen d'això, però depenen també de la reforma fiscal què s'ha de fer a Espanya."

Joan Coscubiela aposta per retocar l'actual sistema introduint una quota solidària: "Una transferència a altres comunitats autònomes però limitada, que no tingui el nivell de transferència que té en aquest moment, perquè ens ofega des d'aquest punt de vista. Però això no ens donarà suficients recursos per garantir les polítiques socials si simultàniament tenim un sistema fiscal tan feble. Estem al 31% d'esforç fiscal amb relació al nostre PIB."

De cara a les eleccions generals del 20-N, el candidat d'Iniciativa ha assenyalat que el principal repte dels ecosocialistes és "no posar-ho fàcil als que vulguin caure en la resignació, l'escepticisme i l'abstenció. I no posar-ho fàcil vol dir que el projecte nostre per a la gent d'esquerres i progressistes, des de la perspectiva d'un projecte nacional, sigui nítid."

catradio.cat/oracle

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut