Joan Carretero desitja que el Tribunal Constitucional anul·li completament l'Estatut

El líder de Reagrupament explica que no li fa por la resposta de Madrid en cas d'aconseguir una majoria sobiranista al Parlament de Catalunya que proclami la independència de Catalunya

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, desitja que el Tribunal Constitucional anul·li completament l'Estatut. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Carretero ha dit: "A mi l'Estatut no em satisfeia gens, i hi vaig votar en contra..Ja llavors pensava que era un desatre, que no ens servia per a res i s'ha confirmat. I per tant, el que tinc clar és que el Tribunal Constitucional el que ara està debatent és si el mata amb anestèsia o el mata viu, diguem-ne. En fi, jo prefereixo que el matin sense anestèsia perquè tothom se n'assebenti". A la pregunta concreta de Manel Fuentes sobre si és favorable a una sentència "clara, contundent i en contra", Carretero ha declarat: "Sobretot, sí. Que el destrossi".
Joan Carretero també ha explicat que no li fa por la resposta de Madrid en cas d'aconseguir una majoria sobiranista al Parlament de Catalunya que proclami la independència de Catalunya, i s'ha mostrat convençut que cap poder fàctic podrà impedir aquesta opció si la majoria de catalans hi estan a favor.
D'altra banda, i en relació a la celebració aquest cap de setmana de la primera assemblea nacional de l'organització, Joan Carretero ha valorat positivament la trobada on, segons ha explicat, s'han reafirmat la independència i la democràcia com a eixos principals de la ponència política de l'organització. "L'altre objectiu, igual d'important que la independència, és que aquest país tingui una democràcia de qualitat. Que siguem capaços, que encara no hem estat, de tenir una llei electoral que primi la relació de l'elector amb l'elegit, que tingui districtes petits, que tingui llistes obertes, que això canviï doncs radicalment l'actitud dels diputats, que tinguem unes lleis que provoquin que tinguem una transparència absoluta amb els diners públics i privats que van a les mans públiques, etcètera".
Sobre el "cas Millet", Carretero ha manifestat: "A mi em sorprèn que hi hagi gent a Catalunya que tingui tants diners, que els reparteixi amb tant alegria, i altra gent, doncs, que accepti donacions que no sap ben bé d'on vénen".

Anar al contingut