Un moment de l'"InfoK" dedicat als atemptats de Barcelona i Cambrils
Un moment de l'"InfoK" dedicat als atemptats de Barcelona i Cambrils

"Jo també vull sexe!" i "InfoK: Junts contra la por" a l'Input 2018

El documental "Jo també vull sexe!", produït per TV3 i dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, i l'especial dedicat als atemptats de Barcelona i Cambrils "Junts contra la por", de l'informatiu per a nens del canal Super3 "InfoK", participaran en l'Input 2018. Una trobada internacional en què es duran a terme diverses sessions per parlar i debatre sobre les tendències actuals en les televisions públiques.

Aquest any, el festival Input, que se celebrarà a Brooklyn (Nova York) del 30 d'abril al 4 de maig, estarà format per un total de 26 sessions en què es tractaran temes que afecten les emissores públiques d'arreu del món. Des d'eines per saber com tractar temes difícils i delicats, programació política, fins a la narració visual, entre d'altres.

Les produccions de TV3 "Jo també vull sexe!", que es va estrenar a l'espai "Sense ficció", de TV3, i l'especial "Junts contra la por", de l'informatiu del Super3 "InfoK" han estat seleccionats per participar en l'Input 2018.

"Jo també vull sexe!"

El documental de Montse Armengou i Ricard Belis s'acosta a persones que, per algun tipus de discapacitat funcional o intel·lectual, tenen dificultats per poder viure el sexe. Entre aquests testimonis hi ha famílies que s'han vist amb el dilema d'haver de masturbar els fills, o persones amb discapacitat que han descobert el sexe, gràcies a l'assistència sexual. El llargmetratge recull l'experiència de cuidadors que han adaptat els seus serveis per convertir-se en assistents sexuals, per facilitar l'accés al sexe a les persones amb dificultats, bé ajudant l'afectat perquè obtingui el seu propi plaer, o acompanyant parelles amb dificultats motores.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure els seus drets sexuals. Per a moltes persones, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental colpidor, emotiu i vital que vol trencar tabús a cara descoberta.

"Junts contra la por"

L'espai "InfoK", editat i conduït per Laia Servera, va oferir el 27 d'agost del 2017, una edició especial sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils. Un monogràfic, que es va poder veure simultàniament per TV3, en què els periodistes que feien preguntes i resolien dubtes eren nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, a qui l'"InfoK" va demanar que expressessin les seves inquietuds, consultes i pors amb l'objectiu que diferents experts en seguretat, terrorisme, emocions, prevenció i emergències les poguessin resoldre. En aquest informatiu especial van participar el que aleshores era el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, l'arabista Dolors Bramon i l'expert en seguretat Jofre Montoto.

El programa també va explicar el que simbolitza la Rambla per als infants, i va contextualitzar el que va passar a la manifestació d'aquella setmana que tenia com a lema "No tinc por".

L'informatiu "Junts contra la por" també va comptar amb la col·laboració especial de la dibuixant Pilarín Bayes, que amb les seves il·lustracions va ajudar a explicar qui és la policia catalana.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

 

super3.cat/infok

Anar al contingut