"Jean-François i el sentit de la vida" arriba als cinemes

Aquest divendres, 6 de juliol s'estrena als cinemes "Jean-François i el sentit de la vida". La pel·lícula, escrita i dirigida per Sergi Portabella, és una coproducció de TV3. El film explica el desencadenament d'un canvi en la vida d'en Francesc, un adolescent introvertit, quan li cau a les mans l'assaig d'Albert Camús "El mite de Sísif".
Una imatge de la pel·lícula "Jean-François i el sentit de la vida".

Una imatge de la pel·lícula "Jean-François i el sentit de la vida".

"Jean-François i el sentit de la vida", l'òpera prima de Sergi Portabella, és un relat entre la comèdia i el drama creat a partir d'experiències de la pròpia infància i adolescència del director. Rodada entre Barcelona, Girona i París, la pel·lícula explica la història d'un noi de tretze anys que, a través d'un viatge iniciàtic motivat per un llibre que no ha entès, acaba convertint-se en heroi absurd. Està protagonitzada per Max Megías, Claudia Vega, Àgata Roca, Pau Durà i Théo Cholbi.

El film ha participat en l'edició d'aquest any del festival D'A de Barcelona i ha estat seleccionat en la secció oficial no competitiva Spectrum del Festival de Moscou. També forma part de la selecció oficial dels títols que competiran al FiTCAT en la categoria de ficció.

El director, Sergi Portabella, es va graduar a l'ESCAC en l'especialitat de fotografia. Ha dirigit curtmetratges, videoclips, una sèrie de TV, book-tràilers i making of. Com a guionista ha participat, entre altres, en la sèrie "KMM" de Televisió de Catalunya i en l'adaptació a novel·la gràfica.

Ha escrit i dirigit els curtmetratges "Te quiero" (2009), "The astronaut on the roof" (2010) i "El fin del mundo será en Brasil" (2013). Ha participat en més de 250 festivals i ha rebut més de 75 premis internacionals.

Sinopsi

Francesc, un nen solitari de tretze anys, descobreix a l'escola el llibre "El mite de Sísif", del filòsof Albert Camus, i queda totalment fascinat per aquest relat. A partir d'aquesta lectura es farà dir Jean-François, es pujarà el coll de la jaqueta i decidirà convertir-se en existencialista.

El seu nou objectiu serà anar a París a trobar en Camus. Lluna, una adolescent que viu el present, l'acompanyarà en la seva nova aventura amb una única condició, fer una parada pel camí per retrobar-se amb el noi francès amb qui va tenir una història l'estiu passat.

Junts emprendran un viatge per descobrir, amb Camus o sense ell, quin és el sentit de la vida.

És una producció d'A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE, en coproducció amb Surprise Alley i Televisió de Catalunya. També té la participació de Televisió Espanyola i el suport de l'ICEC, ICAA i el programa Creative Europa – MEDIA de la Unió Europea.

Fitxa tècnica i artística

Director i Guionista              Sergi Portabella
Productor                            Xavier Granada

Francesc - Jean-François     Max Megías
Lluna                                  Claudia Vega
Bàrbara (mare Francesc)      Àgata Roca
Doctor Martí (psicòleg)         Pau Durà
Philippe                              Théo Cholbi

Direcció de fotografia           Bet Rourich
Música                               Gerard Pastor
Muntatge                            Aina Calleja
Direcció de càsting              Mireia Juárez
Direcció artística                 Anna Pujol