David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio
David Àvila, presentador de "Ja m'entens" a Catalunya Ràdio

"Ja m'entens" posa el focus en les persones amb diversitat funcional i l'orientació sexoafectiva

Avui dimarts, 26 de gener, el podcast dedicat al col·lectiu LGTBIQ+ "Ja m'entens" posarà el focus en les persones amb diversitat funcional que, a més, tenen una orientació sexoafectiva que, de vegades, costa d'acceptar per part del seu entorn

Aquesta setmana el programa "Ja m'entens", dirigit i presentat per David Àvila, estarà centrat en l'orientació sexoafectiva LGTBIQ+ i la diversitat funcional.

Les persones amb diversitat funcional també tenen orientació sexoafectiva molt sovint ignorada i estigmatitzada per la societat. En aquesta entrega hem volgut posar la mirada en testimonis en primera persona que poden ajudar i ser un referent en matèria de diversitat sexoafectiva i diversitat funcional.

Una de les protagonistes del programa és l'esportista paralímpica Gema Hassen Bey. Ella ha participat als últims quatre Jocs Paralímpics (inclosos els de Barcelona, 92) i va patir la "lesbiofòbia" quan els seus companys d'equip van descobrir que li agradaven les dones.

També hi participaran testimonis més propers com el d'en Marc Jaimez, ell té 23 anys, té diversitat funcional intel·lectual. També parlarem amb la seva psicòloga, Gemma Feulofeu, que ens explicarà quines eines per podem fer servir per eradicar aquest estigma.

Un altre dels testimonis que apareixerà al programa és el d'una parella amb diversitat funcional intel·lectual. En Luis Fer i en Jose es van conèixer a través d'internet fa 5 anys i encara avui la guspira de l'amor segueix intacta.

Per tancar el programa i, dins de la secció de cultura, "Més enllà de les Teresines"  tindrà el director teatral Emili Corral i el psicòleg i actor Eladio Erranz. Corral va dirigir el 2019 l'obra "El sexe dels àngels" i l'Eladio Erranz en va ser un dels protagonistes. A més de parlar-nos de l'obra, ens faran diverses recomanacions culturals en clau LGTBIQ+.

El programa "Ja m'entens" es pot escoltar a la web i a l'app de Catalunya Ràdio i a les diferents plataformes de podcast. Cada quinze dies hi ha un nou capítol.

catradio/jamentens

twitter.com/jamentens

spotify.com/jamentens

Anar al contingut