Premi Cerverí
Premi Cerverí

Ja es poden votar les vuit cançons en català finalistes del Premi Cerverí 2021

A partir d'avui dilluns, els oients de Catalunya Ràdio ja poden votar, a través del web de l'emissora, les vuit cançons finalistes que opten al Premi Cerverí 2021 a la millor lletra de cançó editada en català entre l'1 de maig del 2020 i el 30 d'abril del 2021.

Les votacions per a aquest premi, organitzat per Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista Enderrock, estaran obertes fins al 12 de setembre.

Avui, 19 de juliol, coincidint amb el dia en què comença la programació d'estiu de Catalunya Ràdio, els oients de l'emissora i d'iCat ja poden triar una de les vuit lletres de cançons editades en català. La votació es fa a través d'aquesta pàgina web de Catalunya Ràdio.

D'aquesta votació, que estarà activa fins al 12 de setembre, en sortirà el Premi Cerverí 2021 a la millor lletra editada entre el maig del 2020 i l'abril del 2021. El guanyador se sabrà durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el 21 de setembre a l'Auditori de Girona. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, serà l'encarregat d'entregar aquest premi.

Aquestes són les vuit lletres finalistes de l'edició Premi Cerverí 2021:

  1. Meteorit ferit – Maria Arnal i Marcel Bagés. Del disc "Clamor" (Fina Estampa, 2021). Editat el 5 de març del 2021 – Lletra: Maria Arnal.
  2. Autonomia per principiants – Maria Jaume. Del disc "Fins a maig no revisc" (Bankrobber, 2020). Editat en format single el 18 de juny del 2020 – Lletra: Maria Jaume.
  3. Ales al vent – Gemma Humet. Del disc "Màtria" (Satélite K, 2020). Editat el 29 d'octubre del 2020 – Lletra: Gemma Humet.
  4. – Ferran Palau. Del disc "Parc" (Hidden Track Records, 2021). Editat el 19 de febrer del 2021 – Lletra: Ferran Palau.
  5. Putu any – Guineu. Del disc single "Putu any" (Gora! Records, 2020). Editat el 29 d'octubre del 2020 – Lletra: Aida Giménez Garcia.
  6. L'amor fa calor – Renaldo & Clara. Del disc "L'amor fa calor" (Primavera Labels, 2020). Editat el 4 de setembre del 2020 – Lletra: Clara Viñals
  7. Salvem el planeta! – Joan Colomo. Del disc "Disc trist" (BCore Disc, 2021). Single editat el 22 d'abril del 2021 – Lletra: Joan Colomo.
  8. – Da Souza. Del disc EP "Boleros" (Bankrobber, 2021). Editat el 17 de gener del 2021 – Lletra: Lluís Cabot Martorell.

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996.

Les bases per participar-hi

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. Tant la Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat com la revista Enderrock faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

El jurat del premi està integrat pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la periodista del Grup Enderrock Helena Morén; el director de la revista Enderrock i del programa "Sona 9" d'iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa "Independents" d'iCat, Josep Martín, i el director del programa "Els experts" d'iCat, Albert Miralles.

catradio.cat
facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

Anar al contingut