Isaías Táboas defensa que els aeroports del Prat i Barajas els gestionin empreses diferents

El secretari d'Estat de Transports justifica la pròrroga de l'estat d'alarma per garantir la normalitat del trànsit aeri durant aquestes festes de Nadal.

El secretari d'Estat de Transports, Isaías Táboas, afirma que treballarà perquè la gestió dels aeroports del Prat i de Barajas quedi en mans d'empreses diferents i fomentar d'aquesta manera la competitivitat. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el secretari d'Estat ha explicat com espera que sigui el model de privatització dels aeroports: "Seran empreses diferents perquè seran ofertes diferents. Hi haurà moltes empreses que hi voldran optar. Segurament hi haurà més ofertes que aeroports possibles. Això és el que és desitjable. Jo treballaré perquè hi hagi moltes empreses que s'hi presentin".

Sobre l'ampliació de l'estat d'alarma fins al 15 de gener pel conflicte dels controladors aeris, Isaías Táboas ha dit que aquesta situació assegurarà els vols durant les festes de Nadal: "Prorrogar l'estat d'alarma és una garantia per als ciutadans que en aquestes properes dates no hi haurà cap problema de trànsit i de desplaçament per als milions i milions de persones que volen desplaçar-se. Això vol dir que no teníem l'absoluta certesa que tot tornés a ser igual que abans del 3 de desembre".

Táboas ha assenyalat que d'aquí un mes es decidirà si aquesta mesura se suprimirà o continuarà en vigor: "A partir del 15 de gener el govern reflexionarà, mirarà quin és el grau de certesa [sobre l'actuació dels controladors] que pugui tenir i actuarà en conseqüència. El que ha dit el vicepresident és que aquest temps és un període per garantir la mobilitat i continuar analitzant la situació".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut