Irene Rigau descarta arribar a la insubmissió

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', la consellera d'Ensenyament manté que el Tribunal Suprem avala el model d'immersió lingüística i atribueix el plantejament del ministre Wert a una lectura política de la sentència.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha afirmat que les escoles catalanes no hauran d'arribar a la insubmissió amb el projecte de llei d'ensenyament que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, perquè abans que s'hagi de començar a aplicar ja hauran passat dos cursos i, tal com estan les coses, la normativa també haurà canviat. Rigau ho ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes: "Aquesta llei no es pot aplicar fins passat el 2014, 2015. Jo veient com està la vida política penso que ara hem de debatre i defensar els nostres principis, però quan s'hagi d'aplicar, que sigui el curs 15-16, poden haver passat coses, oi? Per tant, no cal anunciar insubmissions."

Irene Rigau ha insistit que la posició del ministre Wert s'ha demostrat que és més política que jurídica i que la sentència del Tribunal Suprem és tan clara que fins i tot fa pagar els costos del procés a les famílies denunciants: "Sí que queda ja clar que és una qüestió política, però que no és una qüestió jurídica. O sigui, tenim una sentència que diu que no hem d'ofertar ensenyament en castellà en el seu conjunt, i ells continuen mantenint el seu projecte de llei. És una posició estrictament política, però no jurídica. Per tant, han perdut el fonament jurídic."


catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut